Draw Poker, de la clasic la ″aventuros″

ianuarie 19, 2011 in Exclusiv, Wog


Draw Poker este orice tip de joc în care jucătorii au posibilitatea să schimbe un număr de cărţi din mână pentru un set nou din pachetul de cărţi. Oferă astfel şansa de a scăpa de orice carte care nu aduce nicio valoare mâinii, în speranţa uneia mai bune şi permite observarea mâinilor celorlalţi jucători.

Dealerul stabileşte câte cărţi are voie fiecare jucător să extragă şi de câte ori li se va permite să facă asta. ″Două extrageri a câte două cărţi″, spre exemplu, înseamnă că jucătorii vor avea posibilitatea ca pe parcursul jocului să extragă maxim două cărţi, de fiecare dată. ″Una de trei, una de una″ ar însemna că la prima extragere fiecare jucător are voie să extragă până la 3 cărţi, iar la a doua, doar una singură. Dealerul trebuie să se asigure atunci când stabileşte numărul de extrageri permise, că există un număr suficient de cărţi pentru ca fiecare jucător să îşi poată exercita dreptul maxim de extrageri, la fiecare dintre acestea. Dealerul poate, de asemenea, hotărî că orice carte, la alegerea sa (bineînţeles, fără a se uita la mâna pe care o are), este <<wild>>, adică are valoarea de joker. ″Doiarii şi treiarii sunt wild″, spre exemplu. Un jucător care a primit un doi sau un trei, poate deci să folosească acea carte cu orice valoare doreşte. Ceea ce trebuie însă reţinut este că, cu cât sunt mai multe cărţi cu valoare de joker, cu atât mâna trebuie sa fie mai bună pentru a avea o şansă reală. Jocurile tradiţionale de poker Draw implică cel puţin două runde în care se pariază, una înainte şi una după fiecare schimb/extragere.

Plăteşte pentru schimb – aceasta este o opţiune care poate fi adăugată oricărui joc de poker Draw. Ajută la creşterea potului şi tinde să menţină o valoare mai mică a mâinilor, lucru foarte folositor în jocurile de acest tip, cu jokeri. Atunci când dealerul stabileşte această regulă, trebuie de asemenea să stabilescă preţul fiecărei cărţi extrase.

Roll ‘Em – jocul se desfăşoară normal când este adăugată această opţiune, asta până la mâna finală. În acel moment, fiecare jucător îşi aşază cărţile cu faţa în jos. La numărătoarea lui 3, fiecare jucător îşi arată o carte, iar cea mai mare carte dă startul rundei de pariuri. La a doua numărătoare a lui 3, se arată o a doua carte, iar cea mai mare dă startul unei alte runde de pariuri. Se continuă cu a treia şi a patra carte, după care cea mai mare mână deschide runda finală de pariuri.

Deşi jocurile tip draw nu sunt la fel de populare ca cele acum în vogă, Texas Hold’em sau Omaha, există încă jucători loiali care preferă Five Card Draw sau alte variaţiuni precum: Anaconda, Deuce to Seven Triple Draw, Dr. Pepper, Heinz 57, Honky Tonk, Jacks sau Better Draw, Seven Card Draw, Six Back, Trees.