Deutsche Bank pariază 4 miliarde de dolari în Las Vegas

februarie 20, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank, atacă imperiul american al jocurilor de noroc, prin intermediul “moștenirii” unui credit, înscriindu-se astfel în lista marilor operatori de pe Strip Boulevard. Deschis pe 15 decembrie 2010 și inaugurat cu fast de Anul Nou, complexul Cosmopolitan a beneficiat de o investiție de 4 miliarde de dolari, potrivit autorităților din Nevada.

Ian Bruce Eichner, inițiatorul proiectului, a încercat, fără succes, să-și refinanțeze creditul 760 de milioane de dolari contractat de la Deutsche Bank, pierzând astfel dreptul asupra complexului de lux. Oficialii instituției de creditare au decis atunci să continue construcția acestui centru de entertainment cu rezonanță la nivel mondial, angajând proprii specialiști în arhitectură, design interior și în gambling. În prezent, cazinoul dispune de 83 de mese de joc și 1.474 de slot machines. Complexul este dotat și cu un centru Spa, saună, sală de fitness, trei piscine, un club grandios, o colecție variată de restaurante, baruri, centru de conferință, sală de teatru și spații de retail.

Prin încheierea unui partenteriat cu lanțul hotelier de lux Marriott International, banca mizează pe un număr mai mare de turiști pentru hotelul cu 2.995 de camere din cadrul complexului. Scepticii contrazic însă aceste așteptări, susținând că rata spațiilor de cazare disponibile în Las Vegas crește cu mult față de cea a vizitatorilor.

Deutsche Bank s-ar mai putea lovi de o serie de obstacole, potrivit analiștilor, care susțin că intrarea pe segmentul jocurilor de noroc pare un pariu riscant în această perioadă. Totodată, banca germană va avea și un adversar de temut întrucât Cosmopolitan se află în apropierea complexului City Center, dezvoltat de MGM Resorts cu 8,5 miliarde de dolari, iar locația nu este una favorabilă pentru că se regăsește în principalul punct al crizei economice, potrivit multor specialiști în economie. Dacă reprezentanții agențiilor de rating nu dau acum multe șanse noului proiect, în contextul menținerii ratei șomajului la cote ridicate și în 2012, unii competitori au poziții și mai drastice, susținând că acest complex va destabiliza piața și va întârzia revenirea acesteia.

În ciuda tuturor declarațiilor negativiste, instituția de creditare a mai investit o sumă considerabilă și pentru inaugurarea complexului. În noaptea dintre ani, Coldplay și Jay Z au fost capete de afiș la acest eveniment, însă, de pe scenă nu au lipsit nici nume precum Beyonce, Kanye West sau John Mayer. Cum obrazul subțire cu cheltuială se ține, numai prestația celor de la Coldplay și a lui Jay Z s-a ridicat la 2,5 milioane de dolari, potrivit publicației ”New York Post”. Printre celebritățile care au mai fost prezente la deschiderea celui mai nou cazinou din Las Vegas se numără Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Marc Anthony și Rihanna.

Recesiunea a afectat drastic Las Vegasul, iar capitala mondială a jocurilor de noroc s-a mutat acum pe continentul Asiatic, pe fondul creșterii fulminante a economiilor din zonă, făcând astfel și mai riscant pariul făcut de Deutsche Bank.