Femeile din spatele celor mai bogate jucătoare de poker

mai 11, 2011 in Wog

Cine sunt cele mai bogate femei din  pokerul profesionist?

Într-o lume dominată de bărbați sunt femei care câștigă milioane de dolari. Au depășit prejudecățile și au devenit adversari de temut chiar și pentru marii jucători din pokerul profesionist. Primele trei poziții din clasamentul femeilor cu cele  mai mari conturi în bancă sunt ocupate, deopotrivă, de persoane care provin din domenii diferite și care au excelat în activitățile întreprinse înainte de a-și începe cariera în pokerul profesionist, dar și de cea mai tânără deținătoare a unei brățări World Series of Poker Europe (WSOPE). 

Pokerul, bursa de valori și karate, principalele pasiuni ale lui Kathy Liebert

O jucătoare de temut, lideră în pokerul profesionist, Kathleen H. Liebert sau Kathy Liebert s-a născut la 1 octombrie 1967 în Nashville, Tennessee, dar și-a petrecut copilăria în Long Island, New York. Liebert a absolvit a colegiul Marist din Poughkeepsie, New York, și deține o diplomă în afaceri și finanțe. Deși a fost business analyst la Dun & Bradstreet, aceasta a ales pokerul profesionist, în detrimentul vieții corporatiste. A riscat și a câștigat sume considerabile, atât la bursă, cât și în turneele de poker, unde a obținut un profit de circa 5,7 milioane de dolari. Deși a făcut o carieră în poker, Kathy Liebert nu a renunțat la investițiile pe piața de valori.

A învățat să joace poker de la 12 ani, la ea acasă. Deși a jucat doar pentru distracție, Liebert s-a decis să-și îmbunătățească cunoștințele și să învețe din cărțile profesioniștilor din domeniu. După 24 de ani și-a redescoperit pasiunea din copilărie și a început să joace în sălile din Colorado Rockies, pornind cu Limit Poker de 5 dolari. În prezent ea îl ajută pe renumitul actor James Wood să învețe jocul de poker la un nivel profesionist. Pokerul, bursa de valori și sportul sunt trei domenii distincte în care Kathy Liebert își desfășoară activitatea. Între turneele de poker, Liebert își face timp și pentru sportul ei favorit, karate, la care deține centura albastră.

Annette Obrestad, cea mai tânără persoană deținătoare a unei brățări WSOPE

Născută la 18 septembrie 1988, jucătoarea de origine norvegiană, Annette Obrestad, este cea mai tânără persoană deținătoare a unei brățări WSOPE. Titlul inaugural l-a obținut când avea doar 19 ani. Încă de la 15 ani Annette Obrestad putea să domine pokerul online. Cu un stil de joc agresiv, tânăra aplează la bluff atunci când simte slăbiciunea adversarilor ei.

De la o vârstă fragedă tatăl ei a învățat-o să joace poker cu cinci cărți și Seven Card Stud Poker. Deși copilăria ei a fost axată pe educație, pasiunea pentru spiritul competitiv a determinat-o să învețe să joace bowling. O reclamă i-a schimbat complet atitudinea. În timp ce urmărea un campionat de bowling, difuzat pe un post de televiziune, a văzut un spot publicitar al unui site de poker online. Atunci s-a decis să-și deschidă un cont. Întrucât mama ei a refuzat să îi dea cardul de credit să joace, adolescenta și-a început cariera în lumea pokerului online, cu jocuri gratuite. De asemenea, ea a câștigat un turneu online cu 180 de participanți jucând blind, singura excepție a fost atunci când a pariat all in. În timpul liceului Obrestad câștiga sute de mii de dolari jucând turnee online din dormitorul ei. Prima ei mână de poker la Las Vegas a fost cu ocazia filmării unui episod al show-ului de televiziune Poker After Dark. Cea mai tânără deținătoare a unei brățări WSOPE se ghidează după motto-ul ”Plătește jucătorul și nu cărțile”, iar câștigurile sale acumulate, de circa 3 milioane de dolari, arată cât de bine funcționează această metodă.

De la Drept la pokerul profesionist

Vanessa Ashley Russo, cunoscută în comunitatea online de poker sub nickname-ul Lady Maverick, s-a născut în White Plains, New York, la 5 februarie 1983. O persoană foarte dinamică, frumoasa jucătoare de poker a fost implicată în nenumărate activități, din diferite domenii. A obținut rezultate foarte bune pe perioada studiilor, a practicat mai multe tipuri de sport și s-a implicat ca voluntar în organizații non-profit. Mai mult, ea este pe locul trei în clasamentul celor mai mari sume deținute de jucătoarele de poker.

Familia ei s-a mutat la Paris, când Vanessa avea numai trei ani. Astfel, Russo a căpătat dublă cetățenie, americană și franceză. Din 1992, după divorțul părinților ei, Vanessa a revenit în Statele Unite ale Americii. În timpul liceului printre sporturile sale favorite s-au numărat înotul și lacrosse-ul, iar pentru distracție a practicat softball și baschet. Tot în această perioadă a fost membră în echipele de dezbateri, iar în deliberările politice a excelat chiar și la nivel național. A terminat liceul în 2001 cu titlul valedictorian (n.red – titlu oferit elevului cu cele mai bune rezultate). Apoi, în decembrie 2003, a fost licențiată în economie, ca specializare principală, și în științe politice, ca materie secundară, la Universitatea Duke. A absolvit această facultate în doar doi ani și jumătate, aceasta fiind cea mai scurtă perioadă de studii din istoria Universității Duke. În 2004 Vanessa Russo a început să studieze Dreptul în cadrul Universității din Miami. Mai târziu, Russo a înființat și a fost președintele Clubului de mediu, a cântat la vioară și a fost voluntar al organizației non-profit Mothers Against Drunk Driving.

După ce a studiat unele teorii ale jocurilor a devenit expertă în șah, dar a renunțat la sportul minții pentru că îl considera un joc pur statistic și a învățat să joace poker pentru că implică și psihologia umană și permite câștigarea unei mâini, chiar și cu cărți mai slabe. Deși învățase să joace poker încă de la vârsta de cinci ani, a intrat în turneele de poker în timpul vacanței de vară de la Facultatea de Drept. Deși a fost printre cei mai buni studenți ai facultății, Vanessa Russo nu și-a absolvit studiile în acest domeniu.

Faimoasa jucătoare de poker, care a învins într-o săptămână nume mari precum Doyle Brunson, Phil Ivey și Daniel Negreanu, a fost și imaginea gigantului de web hosting, Go Daddy. De asemenea, Russo a apărut și într-un pictorial în revista ”Sports Illustrated”. Totodată, aceasta le-a inițiat în lumea pokerului pe cele mai puternice 100 de femei, din topul realizat de revista ”Forbes”.

Pokerul se joacă în familie. Asta au demonstrat femeile cu cele mai mari conturi în bancă, obținute din pokerul profesionist. Iar această regulă este valabilă și pentru Lady Maverick, care este căsătorită cu renumitul jucător de poker, Chad Brown.