ION ONCESCU: „Nu aș fi acceptat colaborarea cu 45Bet dacă nu credeam în proiectul lor”

mai 9, 2011 in Interviuri

Ion Oncescu este deja un nume greu într-un sport pe care puțini îl înțeleg, iar acum a acceptat o nouă provocare. Și ce putea fi mai adecvat decât un alt sport pe care la fel de puțini îl înțeleg?

Ion, cum s-a ajuns la această colaborare inedită cu 45Bet?

Am primit o propunere și am acceptat-o cu multă curiozitate și plăcere. Cred că eram predestinat, de mic părinții mi-au spus că, spre deosebire de cei de vârsta mea, primele mele cuvinte nu au fost mama și tata, ci ”Pas Pas” (râde).

Ai mai avut vreo legătură până acum cu jocurile de cărți?

Joc poker cu plăcere, iar tatăl meu este un mare pasionat al jocului de bridge și participă săptămânal la competiții. Juca atât de mult încât am ajuns să-l urâm pentru asta, atât eu, cât și mama (râde din nou). S-a transmis și la mine o parte din această pasiune, dar mă voi rezuma la a juca din plăcere. Cât mă mai țin brațele, tot skandenbergul va fi pe primul loc.

Au ceva în comun pokerul cu skandenbergul?

Frustrant de multe. Toată lumea crede că ai nevoie doar de o mână puternică. Bineînțeles că fără asta nu se poate. Dar, mai ai nevoie și de strategie și tactică, fără să mai ținem cont de un anumit gram de noroc. Publicul larg vede în skandenberg doar forța brațului, ceva oarecum sigur, iar în poker doar norocul, aceste două sporturi pot părea complementare prin asociere, dar nu este așa.

Mai are Ion Oncescu și timp pentru poker?

Câteodată, mai ales noaptea. Este o perioadă destul de agitată pentru mine și am multe alte idei pe care le pun în practică, în afara celor din cadrul orelor de antrenament.

Ce părere ai de proiectul 45Bet?

Nu aș fi acceptat colaborarea cu 45Bet în mai puțin de 15 secunde dacă nu credeam în proiectul lor. Nevoia de divertisment crește invariabil, ca o formă de contracarare a stresului și pokerul online este un mod excelent de a te relaxa. Știu că mai există și prejudecăți față de jocul de poker, dar încet, încet acestea vor dispărea, exact cum cu 15 ani în urmă când am ieșit pentru prima dată campion național, skandenbergul era asociat cu marinarii și pușcăriașii. Mi se pare foarte important și benefic ca un sport, oricare ar fi el, să aibă și o parte profesionistă, care să implice bani, pentru că doar atunci se pot atinge nivele spectaculoase ale performanței.