LOTERIA EUROPEANĂ ÎN LUME (III)

mai 9, 2011 in Wog

LOTERIA Naţională, una dintre cele mai populare forme de gambling din Marea Britanie

Philip Kotler

Pentru cei împătimiți, nu este un secret faptul că loteria are un istoric îndelungat. Nu cu mult timp în urmă, s-a dezvăluit faptul că loteria are origini regale- și astfel, utilizarea fondurilor loteriei pentru cauze nobile reprezintă parte din tradiţie. Într-o scrisoare, regina Elisabeth I a Angliei anunţa decizia de a creea o “loterie”cu scopul strângerii de fonduri în slujba binelui public”.

 Loteria Națională este cea mai mare loterie din Marea Britanie. Acționarul este Camelot Group, căruia i s-a acordat licenţa în 1994, 2001 și din nou în 2007. Loteria este reglementată de către Comisia Loteriei Naționale, oferind jucătorilor din Marea Britanie posibilitatea de a câștiga milioane de lire sterline în fiecare săptămână. Deși termenul de Loterie Națională se referă, în general, la cel mai important joc de loto care are loc în fiecare miercuri și sâmbătă, există și alte jocuri de loterie la care jucătorii din Marea Britanie pot lua parte. Jocurile populare precum Dream Number, EuroMillions, Daily Plays, Thunderball, Lotto HotPicks, la care se adaugă și un număr din ce în ce mai mare al cardurilor răzuibile și câștiguri milioane săptămânal, ceea ce înseamnă că, indiferent cine ești, unde ești sau unde locuiești, poți juca în maniera care ți se potrivește perfect.

Sub egida Loteriei Naționale există o serie de alte jocuri cu reguli aparte. Dacă vrei să ai posibilitatea unui câștig în fiecare zi, încercă ți Daily Play. Jocurile alternative sunt create pentru cei care savurează ritualul așteptării rezultatelor Loteriei Naționale din zilele de miercuri și sâmbătă.

Dream Number este un joc loto unic din trei motive. În primul rând, acest joc oferă jucătorului un număr format din 7 cifre ales aleator, neavând obligația să își aleagă singur numerele. În al doilea rand, solicită jucătorul să aleagă numerele în ordinea corectă câștigării unui premiu. Și, în al treilea rând, 28% din prețul biletului (28 de pence din fiecare liră sterilă) se redirecționează către fondul Olimpiadei din Londra din 2012. Iulie 2006 a fost momentul în care Dream Number a înlocuit Lotto Extra.

Euromillions este unul dintre cele mai mari jocuri din lume. Nouă țări iau parte la premiul garantat în fiecare săptămână. Nu este de mirare că acestea sunt, de departe, cele mai așteptate rezultate ale Loteriei Naționale din lume. Posibilitatea de a achiziționa bilete la Euromillions pe internet, oferă posibilitate de joc tuturor doritorilor din întrega lume, nu numai celor din țările participante.

Thunderball oferă un premiu de 500.000 de lire sterline, alături de alte premii mai mici ușor de câștigat. Jucătorii trebuie să selecteze 5 numere și un Thunderball, astfel încât toate numerele lor să se potrivească şi să atingă jackpotul Thunderball pus la bătaie de Loteria Naţională.

Daily Play este jocul pentru cei care sunt nerăbdători să afle rezultatele Loteriei Naționale. Se joacă în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilelor de duminică și ziua de Crăciun, și fiecare jucător are șanse foarte mari de câștig. Jucătorii trebuie să aleagă şapte numere de la 1 la 27. Este, de asemenea, singurul joc al Loteriei Naționale care oferă premiu de consolare dacă nici unul dintre numere nu se potrivește.

Hotpicks este un joc loto unic, în sensul că nu are propria extragere. În schimb, este bazat pe numerele extrase pentru cel mai important de joc loto. În orice caz, spre deosebire de jocul principal de loto, nu este nevoie ca jucătorul să aleagă 6 numere. În momentul jocului, se pot alege opțiunile “Pick 1”, “Pick 2”, “Pick 3”, “Pick 4” sau “Pick 5”. Cu cât se aleg mai multe numere, cu atât șansa de câștig este mai mare.

Cartoanele răzuibile sunt cunoscute ca jocuri cu câștig imediat, întrucât oferă posibilitatea de a câștiga un premiu ”pe loc”. Sunt, de fapt, jocuri la care jucătorul trebuie să răzuiască partea argintie de pe carton pentru a descoperi simbolurile ascunse. Cele mai multe cartoane răzuibile costă 1 liră sau 2 lire, deși uneori există jocuri cu jackpoturi mai mari care pot costa până la 5 lire sterline. Cel mai important lucru legat de acest joc este faptul că poți să joci și după achiziționare, ceea ce oferă posibilitatea de a solicita un premiu modest, până la 75 de lire (uneori până la 200 de lire). Premiile de până la 10.000 de lire sterline pot fi ridicate de la orice oficiu al Loteriei Naționale.

Toate premiile sunt plătite ca sume forfetare și nu sunt impozabile. 50 de pence din fiecare liră se redirecționează către fondul de premii, 28 de pence către ”cauze nobile”, așa cum a fost stabilit de către Parlament (deși acest lucru este considerat de unii o taxă ascunsă de susținere a Fondului de Loterie, un fond constituit ca susținere a cheltuielilor publice), 12 pence către Guvernul Britanic sub formă de impozit și 5 pence comision de vânzare, în timp ce Camelot primește 4.5 pence pentru acoperirea costurilor de producție și 0.5 profit. Loteria Națională returnează către sociatatea civilă cel mai mare procent decât orice altă loterie. Jucătorii trebuie să aibă minim 16 ani pentru a putea participa la loterie, precum și la celelalte jocuri ale Loteriei Naționale.