Poker 3-5-7, tripla provocare

mai 9, 2011 in Wog

Amalia Bălăbăneanu

 Combinaţie a trei jocuri într-unul singur, jocul 3-5-7 poate fi o adevărată provocare pentru iubitorii de poker. Astfel, ei pot juca poker cu trei, cinci şi şapte cărţi de-a lungul unei singure partide.

În joc este pus un pachet cu 52 de cărţi. Jucătorul poate paria orice sumă la fiecare categorie de joc, sub rezerva minimă şi maximă admisă. Iniţial, fiecare jucător primeşte trei cărţi, iar crupierul are două grupuri a câte două cărţi. Jucătorii pot paria pe primele două jocuri sau pe toate trei. Primele două jocuri, cu trei şi cinci cărţi, sunt obligatorii, iar jocul cu şapte cărţi este opţional.

Primele trei cărţi fac obiectul primului joc şi anume, Three Cards Poker. Plata jucătorului se face dacă acesta are cel puţin o pereche. În acest caz, plata se face conform regulilor de la Three Cards Poker. În funcție de primele sale trei cărți jucătorul își poate retrage jumătate din suma pariată pe mâna de 7 dacă dorește, astfel, crupierul rămâne cu jumătate din sumă.

La cel de-al doilea joc, poker cu cinci cărţi, crupierul îşi întoarce prima grupă de cărţi, care se vor lua în considerare împreună cu cele trei cărţi ale clientului. Pentru a fi plătit şi de această dată jucătorul trebuie să aibă cel puţin o pereche de 6, din totalul de cinci cărţi.

În cazul celui de-al treilea joc, poker cu şapte cărţi, crupierul îşi întoarce şi ultimele două cărţi, care vor fi luate în considerare cu cele cinci cărţi de la primele două jocuri, alegând cea mai bună combinaţie de cinci cărţi. Plata pentru acest joc se face doar în cazul în care clientul are cel puţin două perechi, respectiv doi de 10 şi doi de 2, din totalul de şapte cărţi. Chiar şi atunci când toate cărţile au fost împărţite clientul poate renunţa la miza de şapte cărţi.

Câştigurile pentru prima etapă, Three Cards Poker, sunt, de obicei, după următoarea regulă: chinta royală 40:1, 3 bucăţi 25:1, chinta 6:1, culoare 4:1, o pereche 1:1.

În cazul pokerului cu cinci cărţi, cea de-a doua etapă din jocul de poker 3-5-7, plăţile sunt mult mai generoase şi se fac astfel : chinta royală mare 500:1, chinta royală mică 100:1, careu 40:1, full house 12:1, culoare 9:1, chinta 6:1, trei bucăţi 4:1, două perechi 3:1, o pereche de 6 sau mai mult 1:1.

La pokerul cu şapte cărţi plata se face după următoarele reguli: chintă royală mare 100:1, chinta royală mică 20:1, careu 7:1, full house 5:1, culoare 4:1, chinta 3:1, trei bucăţi 2:1, două perechi 10 cu 2 sau mai mare 1:1.

Combinând trei jocuri într-unul singur, poker 3-5-7 este cu siguranţă un joc interactiv şi o adevărată provocare pentru cei dispuşi să rişte până la ultima carte.