Un român a câștigat 1.350.000 de dolari la PokerStars Caribbean Adventure

mai 9, 2011 in Wog

Ionel Anton, un jucător român în vârstă de 43 de ani, s-a situat pe locul trei la PokerStars Caribbean Adventure (PCA). Acesta a schimbat clasamentul jucătorilor români, cu cel mai recent premiu în valoare de 1.350.000 de dolari, pe care l-a câștigat prin participarea la Evenimentul Principal al turneului PokerStars Caribbean Adventure  2011.

Ionel Anton s-a calificat la Main Event la PokerStars Caribbean Adventure jucând unul dintre sateliţii online de 33 de dolari și a înregistrat cea mai bună performanţă a unui jucător român în cadrul PCA, dar şi cel mai bun rezultat din cariera sa în poker. Prin acest câştig, Ionel Anton a urcat pe locul doi în clasamentul jucătorilor români. Considerat un jucător priceput de către ceilalți colegi de breaslă, hotărât şi constant şi apreciat pentru comportamentul amabil şi relaxat la masă, Ionel Anton este un om de afaceri din Bucureşti a cărui pasiune pentru poker s-a născut cu mai bine de zece ani în urmă. El a participat la evenimente live în ţară şi în străinătate, şi, de această dată, perseverenţa l-a ajutat.

Turneul PokerStars Caribbean Adventure  2011 a fost câștigat de jucătorul profesionist de poker Galen Hall, în vârstă de 24 de ani şi originar din San Francisco. Hall l-a învins pe Floridian Chris Oliver, după o finală care a durat peste nouă ore. Prin premiul câștigat, în valoare de 2,3 milioane de dolari, Hall a obținut şi un loc în evenimentul PokerStars Caribbean Adventure (PCA) de anul viitor, care va avea loc în perioada 5-15 ianuarie 2012. “Mă simt extraordinar. Încă n-am reuşit să <<asimilez>> totul. Am jucat heads-up multă vreme, deci nu m-am gândit neapărat la victorie. Până la acest eveniment, am fost un jucător slab de turnee live. Am un palmares destul de impresionant de evenimente în care sunt eliminat din prima zi.”, a declarat Hall după câștigarea turneului PokerStars Caribbean Adventure  2011.

Chris Oliver, jucătorul situat pe cea de-a doua poziție a clasamentului, s-a calificat la PokerStars Caribbean Adventure 2011. Astfel, acesta a transformat o investiţie de 920 de dolari pe site-ul PokerStars, într-un premiu de 1,8 milioane de dolari, bani cash.

PokerStars Caribbean Adventure este cel mai mare eveniment de poker din afara Las Vegas-ului – un festival de proporţii masive, care include 48 de evenimente şi atrage mii de jucători de poker din toată lumea. Evenimentele din acest an au atras peste 7.800 de înscrieri, iar premiile acordate au fost de peste 32 de milioane de dolari.

Anul acesta, Evenimentul Principal de 10.000 de dolari a depăşit cu puţin recordul de anul trecut – un total de 1.560 jucători au intrat în competiţie, creând un fond de premii de 15.132.000 de dolari. Chris Moneymaker, membru al echipei PokerStars Pro şi campion mondial în 2003, a ratat masa finală, fiind eliminat pe locul al 11-lea şi câştigând 130.000 de dolari. El a fost urmat la puțin timp după înfrâgere de Ana Marquez, o studentă din Spania, ultima femeie care a ”supravieţuit” în acest eveniment. Rezultatul Anei Marquez – locul al 10-lea şi un premiu de 155.000 de dolari – a fost cel mai bun finish obţinut vreodată de o femeie în PCA.

Profesionistul american Eugene Katchalov a câştigat Super High Roller de 100.000 de dolari, încasând 1,5 milioane de dolari, după ce l-a învins heads-up pe Daniel Negreanu, membru al echipei PokerStars Pro. Nivelul taxei de intrare nu i-a împiedicat pe cei 38 de profesionişti în poker să se aşeze la masa verde. Premiul cash de 1 milion de dolari al lui Negreanu, obţinut pentru locul al doilea, a fost suficient pentru a-i asigura acestuia încă o dată locul întâi în topul jucătorilor cu cele mai mari încasări în turneele live de poker şi victoria în faţa rivalului său Phil Ivey.

Donații de 50.000 de dolari pentru cercetări în domeniul SIDA

PokerStars Caribbean Adventure 2011 a fost și gazda celui de-al doilea turneu PokerStars/amfAR al celebrităţilor, derulat în scopuri caritabile, în cadrul căruia s-au strâns peste 50.000 de dolari pentru cercetări în domeniul SIDA. Peste 50 jucători, printre care și actorul Verne “Mini-Me” Troyer, actriţa Ricki Lake, starul Kevin Dillon, fostul jucător de baschet din NBA John Salley, vedeta TV Jayde Nicole şi jucătorul de golf Sergio Garcia, au participat la acest eveniment.

“PokerStars Caribbean Adventure este evenimentul nostru reprezentativ şi continuă să crească, de la un an la altul. Însă, principalul nostru motiv de mândrie în cadrul acestui eveniment nu este faptul că spulberăm diverse recorduri, ci ideea că le oferim jucătorilor din întreaga lume o experienţă incredibilă, indiferent că sunt high rolleri, jucători profesionişti online sau jucători amatori, care participă la primul eveniment live din viaţa lor”, a declarat Jeffrey Haas, directorul executiv al Global Poker Tours Ltd.

Următorul eveniment live PokerStars, European Poker Tour Deauville, va avea loc în nordul Franţei, în perioada 25 – 31 ianuarie 2011. Sateliţii de calificări pot fi deja accesaţi pentru evenimentul cu un buy-in de 5.300 de dolari ce se va desfăşura la Cazinoul Deauville.