Amatorii pot deveni eroi şi campioni ai Europei Centrale şi de Est la Poker

iunie 12, 2011 in Stiri


Pasul spre glorie, la doar un click distanţă!

Distanţa de la statutul de amator la cel de campion confirmat nu a fost niciodată mai scurtă. Cel mai bun şi disputat show de poker din Europa Centrală şi de Est, Face the Pro 2010 de la FullTiltPoker.net, a ajuns la final. Am fost martori la multă acţiune şi partide fantastice, rezultate imprevizibile şi multe premii în bani înmânate jucătorilor. Le-am ţinut pumnii jucătorilor români şi unor jucători profesionişti ca Mihai Manole (foto) în timpul show-urilor televizate. După dispute aprige si pasionante, un trio de concurenţi şi-a testat abilităţile şi norocul. În urma succesului înregistrat de primul sezon, Face the Pro show-ul Europei Centrale şi de Est va continua cu seria a doua în 2011.

La finalul primei serii trei jucători amatori şi-au demonstrat aptitudinile, calităţile şi strategia de ansamblu a jocului în cadrul unei Super-finale. La masa cu opt jucători a luat loc şi un compatriot de-al nostru. Putem spune fără dubii că jucătorii români s-au dovedit cu adevărat talentaţi, căci cel puţin un seamăn român ne-a reprezentat la aproape toate mesele de pe parcursul turneelor. În cele din urmă, trei amatori au primit şansa de a se confrunta cu Gus Hansen în finală.

Deşi nu am avut nici un român între primii 3, putem spune că România a fost la un pas de podium, căci Bogdan Fornea s-a clasat pe locul 4 la masa finală. Polonezul Andrzej Jerzy Witczak (anglin40) s-a calificat mai întâi în primii 8 la masa finală, apoi în primii 3, în  turneele de calificare ale Europei Centrale şi de Est. Tomás Jevicky (saman2200) a ajuns la Budapesta din Slovacia. Bulgarul Martin Dimitrov (martin77bg) l-a învins pe oponentul său, membrul Pro al FullTiltPoker.net Mihai Manole (foto), conform regulamentului a obţinut 5000 Euro şi a luat loc între cei 3 care au avut privilegiul de a-I da replica Marelui Danez. Întrucât, s-au calificat pe primele 3 locuri, aceşti jucători au avut parte de premii în bani garantate. Andrzej Jerzy Witczak a câştigat 10.000€, Tomás Jevicky a intrat pe locul 2, deci i-au revenit 20.000€, iar Martin Dimitrov, cel care a câştigat masa finală, este acum mai bogat cu 50.000 Euro. În acest episod final, au şansa de a-şi dubla câştigurile dacă îl înfrâng pe Gus Hansen.

Marele Danez

Gus Hansen este renumit printre jucătorii de poker ca fiind unul dintre cei mai populari şi valoroşi jucători ai lumii. Gus este singurul sportiv din lume care deţine 4 titluri World Poker Tour (WPT) şi o brăţară WSOPE. A devenit jucător profesionist în 2002 şi astăzi este una figurile dominante ale echipei Full Tilt. Este autorul cărţii ‘All hands revealed’ în care şi-a povestit experienţa de geniu la turneul Aussie Million, pe care l-a câştigat. „Am aşteptat nerăbdător heads up-ul final al turneului, sunt foarte încântat că am întâlnit finaliştii. Parcă mă văd pe mine ca începător timid, la primele mele mese.” – a spus Hansen. „Cred că organizarea acestui turneu este o iniţiativă excelentă fiindcă oricine poate participa gratuit, poate atinge cele mai înalte culmi ale jocului de poker şi poate chiar m-ar putea învinge” – a declarat zâmbind danezul.

Deşi telespectatorii au trebuit să-şi ia la revedere de la românul Bogdan Fornea (menace_forever) acesta a rămas totuşi cu o experienţă personal de neuitat: “Participarea în finala turneului Face The Pro a fost cea mai importantă realizare pe care am avut-o de când joc poker, iar faptul că am fost singurul român care s-a calificat aici m-a facut mândru şi mi-a sporit enorm încrederea în mine. Mă bucur că am avut ocazia să fiu acolo şi sper că voi mai participa la alte competiţii similare pe viitor”, spune Bogdan adăugând:Nu a fost uşor să joc cu cei mai buni dintre toţi concurenţii de la Face The Pro, dar am încercat să adopt un stil mai solid la început când blind-urile erau mai mici, şi să evit situaţii în care pot pierde multe fise. Am fost implicat în câteva mâini, însă abia pe sfârşitul jocului când blindurile erau mari, am început să devin agresiv, şi acest lucru a mers în favoarea mea de câteva ori, dar au contat enorm şi cărţile bune pe care le-am prins.
Cele mai importante mâini în care am fost implicat şi am reuşit să le câştig au fost pe rând:
– împotriva jucătorului maghiar David Torok: când eu aveam A 2 off suit şi am facut raise din poziţie târzie (Cutoff)  până la 1100,  iar el a dat call din small blind. Restul jucătorilor erau aruncaţi. Atunci nivelul blindurilor era 200/400 cu ante 50. Flopul a venit A A 5 rainbow, pe care am dat amândoi check, eu acţionând după el. Pe turn a venit 7 de treflă, adăugând pe bord un draw de chintă şi de culoare, pe care David a pariat 1300 de fise şi eu am dat call. Pe river a venit ultimul A, şi astfel aveam cea mai bună mână posibilă (nuts), dar David a dat check, iar eu am împins toate fisele în pot, însă nu am fost plătit. Oricum am câştigat un pot de aproape 7500 de fise, şi la acel moment aveam mare nevoie de el.
– împotriva aceluiaşi jucator, David Torok, eu având A 7 off suit, am făcut raise din poziţie târzie până la 2500, iar el s-a dus all-in din big blind cu 3700 de fise având Q 10 off suit. Trebuia să mai plătesc încă 1200 într-un pot de 7400, ceea ce mi s-a părut echitabil (pot odds). Blindurile erau 500/1000 cu ante de 100. Pe flop a venit 10 7 7, având atunci 91% şanse de a câştiga mâna, pe turn 5 şi pe river 8. Astfel am reuşit să elimin un jucător de la masă şi să mă pun într-o poziţie mai bună din punct de vedere al stack-ului de fise.
– împotriva jucătorului bulgar Ognyan Stefanov, când acesta s-a dus all-in cu K 5 suited, iar eu din big blind trebuia să mai platesc încă 1900 de fise într-un pot de 6400. Deşi nu aveam o mână foarte bună, şi anume J 9, am plătit considerând că merită o încercare. Blindurile erau la acel moment 800/1600 cu ante 100. Pe flop a venit A 4 6, el fiind în faţă după acest flop, însă pe turn a intrat J, ceea ce a m-a făcut favorit la câştigarea mâinii (93% şanse), iar pe river un blank 7. Astfel am mai eliminat un jucător şi am câştigat un pot de 8300 de fise.
M-a impresionat foarte mult atmosfera de la masa de joc, chiar dacă era una tensionată, a fost şi distractiv în acelaşi timp, pe scurt a fost o experienţă de neuitat”.

S-a lansat a doua ediţie “Face the Pro”

În bătălia din 23 aprilie, aptitudinile au decis dacă amatorii din Slovacia, Bulgaria şi Polonia l-au putut depăşi pe “Marele Danez”. Primul sezon Face the Pro s-a sfârşit, însă fanii pokerului îşi pot lua doza zilnică de poker. Freeroll-urile îşi aşteaptă fanii la al doilea sezon Face the Pro ediţia 2011. Ăncepând cu 6 martie, timp de 32 de săptămâni, zilnic se vor derula două serii de calificare pe FullTiltPoker.net, oferind şansa finalei televizate şi la fondul de premii de 240.000 €. Show-ul care a pus pe jar întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est continuă.

În seria 2010 a Face the Pro, peste 50.000 de jucători unici din Europa Centrală şi de Est au luat parte la calificări, în România având loc peste 70.000 de înregistrări la freeroll-urile zilnice. Aceştia şi-au croit drum printre rundele eliminatorii pentru a ajunge la turneele din studioul TV unde jucătorii de top şi-au putut testa abilităţile contra jucătorilor Pro ai FullTiltPoker.net precum Erich Kollman, Hans Martin Vogl, Mihai Manole, Martin Kabrhel, Thomas Bihl, Dénes Kaló sau campionul mondial la poker, câştigătorul brăţării WSOP  Valdemár ‘Luigi’ Kwassyer. În 2011, Face the Pro oferă mai multă acţiune, mai multe premii în bani şi mai mulţi jucători Pro pentru plăcerea iubitorilor de poker.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi regulat pagina web www.facethepro.net-ro şi http://www.fulltiltpoker.com/ro/face-the-pro pentru cele mai recente date, interviuri şi conţinut  exclusiv.