Andrei One “O chestiune de care orice jucător bun trebuie să fie perfect conştient este imaginea lui la masă”
iunie 28, 2011 in Interviuri
A participat la turnee cu intrări între 1.000 şi 5.000 de dolari, dar şi în multe altele pe internet. Andrei este, cu siguranţă, unul dintre cei mai buni. Şi este al nostru!
De ce te-ai apucat să joci poker şi cum?
Poker am început să joc în căminele studenţeşti pe micro mize, mai mult pentru distracţie şi ocuparea timpului liber. După un timp, am observat că anumiţi jucători pierd foarte des şi alţii câştigă aproape de fiecare dată. Atunci am înţeles pentru prima dată ca pokerul nu este egal cu jocurile de noroc şi am început să aprofundez cât de cât fenomenul, căutând informaţii pe internet, pe forumurile de poker şi discutând situaţii cu jucătorii mai buni pe care îi cunoşteam. După o perioadă am devenit şi eu un jucător câştigător, dar bineînţeles că încă îmi lipseau multe şi am dat de câteva ori “cu capu de pereţi” din cauza faptului că ridicam prea repede mizele şi nu înţelegeam cu adevărat bankroll managementul.
Ce înseamnă pokerul pentru tine?
Pentru mine pokerul este o pasiune şi un stil de viaţă. Îmi place foarte mult ceea ce fac deoarece, pe lângă venituri frumoase şi program flexibil, am ocazia să vizitez o mulţime de locuri interesante şi să-mi fac prieteni peste tot în lume.
Poker online sau live?
Rezultatele spun că online, dar totuşi acesta devine uneori destul de plictisitor când intervine saturaţia. Prefer live deoarece în general fieldurile sunt mult mai slabe decât online, ai cu mult mai multe informaţii despre ceilalţi jucători şi orice gest al adversarului poate să îşi salveze viaţa în turneu sau să te facă favorit la câştigarea turneului. Problema la pokerul live, în comparaţie cu cel online, este că nu poţi avea volum.
Care sunt site-urile pe care joci şi din ce motive?
Fulltilt şi Pokerstars sunt site-urile pe care joc sau, când sunt ceva turnee mai mari, iPoker şi PartyPoker. Motivele principale sunt premiile mari care se adună deoarece aceste două site-uri au cei mai mulţi jucători din lume şi structură mai complexă a turneelor.
Dintre toate turneele live la care ai participat, unde te-ai simtit cel mai confortabil?
Unul dintre locurile in care m-am simtit foarte confortabil a fost la Budapest Poker Open, turneu in care am dominat toate mesele si simteam ca nu pot sa ies din el decat cu o serie de bad beaturi si setup-uri lucru care s-a si intamplat din pacate in ultimii 5 cand toti isi doreau deal si presiunea pentru ei era foarte mare.Bineinteles ca dupa ce am iesit au facut deal instant.
Unde este din punctul tău de vedere polul pokerului românesc şi de ce?
Nu ştiu dacă există cu adevărat un pol de referinţă al pokerului românesc, dar totuşi sunt anumite oraşe ca Bucureşti, Timişoara sau Cluj unde se poate juca în condiţii bune, dar mai mult cash. Turneele sunt foarte rare şi de obicei mici, din cauza legislaţiei, a economiei şi poate a modului în care încă este privit pokerul în România.
Cum vezi evoluţia pokerului în ultima vreme în România? Se poate spune că a atins pokerul în ţara noastră maturitatea?
Clar pokerul a evoluat în ultimul timp, dar nu cred că a ajuns nici pe departe la maturitate.
Te rog să îţi descrii în câteva cuvinte jocul…
În principiu, jocul meu este unul destul de agresiv, dar cel mai important este să ştii să “schimbi vitezele” în funcţie de adversari, să înţelegi cât mai bine tendinţele lor. Eu nu joc, de obicei, mai mult de 5-6 mese deodată, pentru că joc mize mari şi vreau să fiu în deplin control, control pe care îl dobândesc numai dacă, de exemplu, ştiu istoria la masă, timingul înainte de fiecare bet al adversarului, etc… Fiind foarte atent la masă înţeleg mai uşor ce reprezintă un bet size al acestuia sau ce vrea să reprezinte. O altă chestiune de care orice jucător bun trebuie să fie perfect conştient este imaginea lui la masă.
Ce mesaj ai transmite unui începător în ale pokerului?
Pentru a ajunge un jucător decent, ai nevoie doar de disciplină, seriozitate, muncă, studiu şi, bineînţeles, de ceva bani pe care la început să îţi permiţi să-i pierzi până înţelegi cu adevărat fenomenul. Pentru a excela, ai nevoie de pasiune, dragoste pentru jocuri în timp real şi capacitatea de a lua decizii corecte în timp scurt şi sub presiune. Mesajul meu pentru începători este, în primul rând, să conştientizeze ce vor de la poker şi să continue doar dacă au calităţile necesare. Mai ales că jocurile, în special cele online, sunt mult mai grele ca acum patru sau cinci ani.