Se face lobby ca pokerul să fie legalizat

iunie 12, 2011 in Stiri


Alianța Jucătorilor de Poker a creat un grup de susținere a intereslor gaminguli internașiona, și a inițiat, în ultimele două săptămâni, un program de emailuri și telefoane către legiuitori susșinân d că procesul penal înpotriva PokerStars, Full Tilt Poker și Absolute Poker necesită legalizarea sistemului. Efortul a fost susținut de marile cazinouri din Nevada, care prevăd oportunitatea unei noi piețe lucrative. Avocații analizează potențialul pe care îl au miliardele de dolari de a se transforma în venituri la bugetul de stat într-o perioadă atât de neclară la nivel financiar în Washington

”Încercăm să facem tot ce ne stă în putere ”, spune John Pappa, directorul executiv al grupului de poker. ”cred că acum, mai mult ca niciodată, oamenii realizează faptul că status quo nu o sa funcționeze niciodată. Avem nevoie de o legislație clară pentru a exista o piață a pokerului reglementată în SUA”

Elementele de dezbatere ale legislației din anul 2006  interzic practic jocurile de noroc pe internet prin interzicerea procesării tranzacțiilor proveite din jocuri online de către bănci, companii financiare și alte instituții financiare.