Anton Ionel: “Răbdare, înainte de toate…”

octombrie 15, 2011 in Exclusiv, Gambling, Interviuri

În fiecare an, turneul PCA ( PokerStars Caribbean Adventure), face o mulţime de milionari, ceea ce face şi mai convingătoare povestea romanului în vârstă de 43 de ani, Anton Ionel, care joacă poker de 10 ani şi care anul acesta a ieşit pe locul al treilea cu un câştig de 1, 35 de milioane de dolari.

Ionel a început să joace în cazinourile din România, apoi a participat la mai multe turnee din Europa, ajungând să joace marea finală la Monte Carlo şi să participe la EPT Budapesta. De data acesta, este vorba de primul său PCA.

legându-şi cu atenţie şi răbdare tactica, Ionel a intrat de pe poziţia a cincea la numărul de fise din opt jucători ai finalei şi a reuşit un parcurs uimitor. Stăpânirea de sine şi răbdarea au reprezentat elemntele cheie în victoria jucătorului, recomensat pe măsură pentru talentul şi îndemânarea sa. Cu doar o investiţie de 33 de dolari, Anton Ionel a ajuns să câştige o adevărată avere. Pokeristul a obţinut dreptul de participare la PCA 2011 după ce a câştigat un turneu preliminar de calificare, unde premiul cel mare era un “wild card” pentru Bahamas. Asta în condiţiile în care biletul de intrare la campionatul din Bahamas era de 10.000 de dolari.

Clasament final PCA 2011 Bahamas:

1. Galen Hall 2.300.000$
2. Chris Oliver 1.800.000$
3. Anton Ionel 1.350.000$
4. Sam Stein 1.000.000$
5. Mike Sowers 700.000$
6. Bolivar Palacios 450.000$
7. Max Weinberg 300.000$
8. Philippe Plouffe 200.000$

Care a fost primul tău contact cu pokerul?

Cash Game Live, la Casa Vernescu, împreună cu colegul meu de facultate Bogdan Naumovici.

Ce îţi place şi ce nu îţi place la poker?

Îmi place totul. Adrenalina, câştigul, atmosfera… absolut totul!

Cum se conturează profilul tău de jucător de poker şi care e atuul pe care mizezi?

Cred că rulez destul de bine în primele ore,  jucând loose agressive, după care atunci când blindurile cresc devin foarte disciplinat, cred că atuul meu este experienţa în jocurile live şi faptul că mai întâi socializez, interacţionez foarte mult la mesele de joc…

Pe ce pui mai mult accent – poker online sau live?

Categoric pe cel live.

Pokerul poate fi considerat un stil de viaţă pentru tine?

Nu, deloc, e doar un challenge.

Ce îi trebuie unui jucator de poker să aibă rezultate notabile la nivel mondial?

Relaxare, din toate punctele de vedere, atât psihică, cât şi materială, adaptare rapidă, răbdare şi multă încredere în sine şi în jocul său.

Ce jucător de poker internaţional apreciezi cel mai mult şi de ce? Dar din România?

Îl apreciez foarte mult pe Elky, ca om, pentru caracterul deosebit şi ca profesionist, are un stil de joc pe care îl recomand jucătorilor care vor constanţă şi rezultate. Din România, îl apreciez pe prietenul meu, Liviu Ignat. Este absolut fabulos la masa de joc, ştie matematică, are teribil de mult bun simţ şi este jucătorul cu care chiar mă mândresc atunci când mergem la turneele din străinătate.

Cum arată viaţa ta de zi cu zi, când nu te aşezi la masă pentru un joc de poker?

Când nu sunt antrenat în vreun joc, încerc să împac munca de birou cu cea de familie, ies cu fetiţa şi soţia la plimbare, citesc ori pescuiesc, dacă am timp, şi mă gândesc la următorul turneu.

Care sunt obiectivele tale în poker pentru următorii ani?

Un titlu, după locul 3, locul 2 şi din punct de vedere matematic ar trebui să vină un loc 1, dacă e brăţară şi mai cântă şi imnul ar fi perfect.