Elveția: mai multă libertate online decât offline

noiembrie 28, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa, Stiri

Elveția poate fi considerată mai mult un recrut când vine vorba despre industria de gambling, și încă mai există câteva elemente neclare legate de buna funcționare a sistemului. Tot sistemul de gambling al acestei națiuni extrem de puternică financiar a for interzis, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a oportunitpții de a căpăta experiență în acest domeniu.

Industria de gambling din Elveția este încă în plină dezvoltare, pentru că între 1921 și 1993 tot ceea ce însemna gambling a fost interzis. În anul 1993 legislația a pemis în Elveșia jocurile de cazino cu miză limitată. Apoi, în aprilie 2000, a fost legalizat sistemul de gambling fară limită, după aproape 80 de ani de așteptare. Legislația împărțea, de asemenea, jocurile, în două categorii: jocuri de noroc și jocuri de îndemânare. Jocurile de noroc pot fi jucate în Elveșia doar în cazinouri.

În ciuda faptului că industria de gambling este relativ nouă în Elveția, populația este dornică de joc. 56% dintre cetățeni joacă regulat la loteria națională, și un procent surprinzător de 43% au mai jucat în cazinouri. Așa că 20% dintre cetățeni pot fi calificați drept jucători obișnuiți, potrivit unui studiu de piață recent. În condițiile legalizării cazinourilor, jocului de poker și pariurilor sportive, cu siguranță numărul va crește.  

Cazinourile în Elveția

Există în jur de 20 de cazinouri mari în Elveția. În timp ce majoritatea țărilor europene au zeci, poate chiar sute de săli de gambling, acestea nu sunt la fel de numeroase în Elveția. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că marile cazinouri au un sistem de taxare diferit față de cazinourile mici, ceea ce înseamnă că micile cazinouri (sau sălile de joc) acumulează taxe mult mai mari. În Elveția, jucătorii din cazinouri trebuie să aibă vârsta minimă de 20 de ani, iar cazinourile sunt deschise doar până la ora 3 dimineața. Cel mai mare cazino din Elveția este Casino Lugano, fondat în orașul Lugano. Aici există 350 de aparate de joc și 32 de jocuri de poker, precum și alte mese de joc. cazinoul pune la dispoziție o varietate largă de jocuri, precum baccarat, poker, blackjack, roulette și roata norocului.
Pariuri sportive și pariuri pari-mutuel în Elveția

Pariurile sportive nu sunt permise în elveția, deși mulți dintre cei interesați practică această activitate pe internet. Este interzisă publicitatea serviciilor de gambling pe printuri, la radio sau televizor. Practic pariurile sunt interzise prin Legea Federală a Pariurilor Comerciale și Loteriilor (dacă această activitate are scop comercial). În orice caz, regiunile individuale pot permite pariurile limitate pentru un eveniment sportiv local. Cele mai multe pariuri sportive din elveția sunt organizate ori de Swisslor, ori de Loteria Romande. În partea francofonă a țării pariurile pari mutual sunt permise pentru cursele de cai, printre altele, și sunt oferite de Loteria Romande.

Swiss Cow Bingo

Dacă simțiți nevoia de o schimbare radicală, luați în considerare vizitarea orașului Riswil, lângă Lucerne, Elveția. Acolo se joacă Swiss Cow Bingo.

750 de domenii sunt delimitate pe o pantă, iar zona arată ca o carte imensă de bingo. Vacile sunt lasate să intre în această zonă, iar participanții încearcă să ghicească pe care domeniu iși vor lasa vacile nevoile. Ciudat este că acest joc se practică și în Statele Unite.

Loteria Elvețiană

Loteria Elvețiană a fost coordonată de Loteria romande și Swissor. Dar în urma competiției destul de dură cu organizare loteriilor Multi million, grupurile de sponsorizare a guvernului a decis să intre în parteneriat cu acestea. Jucătorii au șanse de 1 la 24 de câștig, și șanse de 1 la 76 de câștigare a jackpotului.
Gamblingul online în Elveția

Gamblingul online din Elveția nu are chiar atât de multă libertate. Este interzis de guvernul elvețian, dar în același timp, nu există nici o directivă legislativă care să susțină interzicerea, așa că gamblimgul online este practicat oricum. Milioane de euro sunt cheltuite pe jocurile online an de an. Guvernul nu pare îngrijorat, și nici nu există vreo altă directivă care să poată schimba acest lucru.

Jucătorii elvețieni trebuie să acceseze siteuri străine de gambling. Există un număr mare de siteuri în germană, Italiană sau franceză pentru jucătorii elevețieni. Guvernul nu blochează aceste siteuri, iar băncile elvețiene nu au nici o problemă în transferul de fonduri din și către cazinourile online sau către alte conturi de gambling. Gamblingul online este prezent de mai mult de 15 de ani. Rădăcinile lui pot fi regăsite în anul 1994, când legislația de gambling a fost introdusă în Antigua și Barbuda, permitând companiilor locale să ofere servicii de gambling prin internet.

Primul cazino online din lume a fost deschis într-un an. Până în 1997, industria globală de gambling producea deja 1 miliard de dolari anual. Astăzi, suma atinge aproape 20 de miliarde de dolari, iar industria continuă să crească în fiecare an. Popularitatea și succesul gamblingului online se datorează și facilităților oferite jucătorilor. Ei nu trebuie să mai meargă la cazino, sau în sălile de joc dacă doresc să joace jocul favorit. Ei pot să se bucure de această activitate chiar din propria casă. Oricine este interesat de gamblingul online trebuie doar să acceseze   online gambling directory pentru a găsi jocul dorit, și apoi să se înregistreze. Cele mai multe siteuri de gambling online su nenumătare stimulente pentru jucători, bonusuri, turnee, premii, programe de loialitate, cluburi VIP și multe altele.

O piedică pe care jucătorii o pot întâmpina este aceea că fiecare țară are propria lege de gambling. În unele țări gamblingul online este legal, în timp ce în altele legea nu este chiar atât de permisivă. Dar chiar și în țările unde legislația nu permite companiilor să introducă siteuri de gambling online, jucătorii pot accesa directorul pentru a găsi alte siteuri unde pot să joace. În timp ce legile locale de gambling nu pot trece granița, internetul este singurul care poate face acest lucru.

Viitorul industriei de gambling online este luminos. Legile de gambling se schimbă tot timpul, iar guvernele încep să înțeleagă faptul că activitatea de gambling pe internet poate fi controlată și taxată, așa că din ce în ce mai multe țări deschid granițele pentru siteurile de gambling online. Există sute de astfel de siteuri pe internet.