Adrian Mihalache: “Zilele din viaţa mea fără poker sunt foarte puţine”

decembrie 3, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa, Gambling Romania, Interviuri

Buzoianul Adrian Mihalache a rupt gura târgului în 2009, încasând un pot de 52,500 de dolari. Astăzi, Adrian povesteşte cum a început să joace poker, planurile sale de viitor şi, mai ales, cât timp petrece la masa de joc…

Care a fost primul tău contact cu pokerul?

Joc poker încă din copilărie, l-am învățat de la tatăl meu. Dar jucam varianta de Poker 5 Draw, care era destul de populară la noi. Texas Hold’Em am descoperit acum aproximativ cinci ani, din întâmplare pe un website. Mi-a plăcut atât de mult încât l-am jucat timp de un an, în jur de 10 ore pe zi. Nu prea câştigam bani, jucam mai mult freerolri şi pe mize foarte mici. În perioada asta am învăţat să-l joc foarte bine.

Ce îţi place şi ce nu îţi place la poker?

Îmi place că e un joc complex. Ca să devii un jucător bun de poker trebuie să ai multe calităţi. În primul rând, cred că toţi jucătorii buni de poker au o inteligenţă peste medie. La fel de importante sunt şi răbdarea, stăpânirea de sine. Acestea sunt atuuri foarte importante.

Cum se conturează profilul tău de jucător de poker şi care e atuul pe care mizezi?

Cred că în pokerul care se joacă în ziua de astăzi, cel mai important atu este experienţa. Apar în fiecare zi din ce în ce mai  mulţi jucători buni, astfel încât diferenţa o face experienţa. Peste tot, la turneele live la care particip, văd jucători tineri, foarte agresivi, care cunosc jocul foarte bine. Dar majoritatea fac greşeli din cauza lipsei de experienţă. Cum spune un prieten de-al meu, aceştia sunt jucători care “au doar acceleraţie, nu au şi frână”.

Pe ce pui mai mult accent – poker online sau live?

Până acum, cele mai bune rezultate ale mele au fost la pokerul online. Îmi place foarte mult să joc şi live. La turnee live îmi lipseşte experienţa. Oricum, ţinând cont de ultimele evenimente care s-au petrecut în pokerul online, mă refer mai ales la Black Friday, cred că pe viitor din ce în ce mai mulţi jucători profesionişti or să se axeze pe pokerul live.

Pokerul poate fi considerat un stil de viaţă pentru tine?

Eu trăiesc exclusiv din poker de aproximativ patru ani şi este, într-adevăr, un stil de viaţă pentru mine. Dacă vreau să îmi fac un program pentru ziua următoare ştiu că de la ora X pînă la ora Y o să joc poker şi văd cât timp îmi mai rămâne pentru alte lucruri. Adică nu prea pun alte lucruri înaintea pokerului. E însă o viaţă frumoasă. Am mers în foarte multe locuri prin Europa la turnee, comunitatea românească de jucători e destul de mare, cunoşti multă lume… Plus că, până la urmă, cea mai mare satisfacţie sunt, cu siguranţă, câştigurile financiare.

Ce îi trebuie unui jucător de poker ca să aibă rezultate notabile la nivel mondial?

Aici nu pot să îţi răspund exact, pentru că eu nu sunt un jucător cu rezultate foarte bune la nivel mondial. M-am bucurat, în schimb, foarte mult pentru Anton Ionel, care este acum românul cu cele mai bune rezultate la turneele live. E clar că genul lui de jucător e complet diferit faţă de majoritatea jucătorilor profesionişti. Dar, până la urmă, rezultatele sunt mai importante.

Ce jucător de poker internaţional apreciezi cel mai mult şi de ce? Dar din România?

Îmi place foarte mult Tom Dwan. Cred că e singurul jucător care a devenit printre cei mai buni în ultimii ani fără să beneficieze de ajutorul niciunui site de poker. Când a semnat un contract cu Full Tilt, era deja printre cei mai buni şi juca de la egal la egal cu Ivey sau cu Antonius. Din România îi apreciez pe Cristian Dragomir, Mihai Manole, Alin Medeşan. Am avut ocazia de multe ori să joc împreună cu ei şi chiar sunt jucători foarte buni.

Cum arată viaţa ta de zi cu zi, când nu te aşezi la masă pentru un joc de poker?

Zilele din viaţa mea fără poker sunt foarte puţine. Asta se întâmplă când sunt acasă. Îmi place să joc fotbal, merg în oraş la terase… În schimb, atunci când sunt plecat în turnee, joc poker 10-12 ore pe zi.

Care sunt obiectivele tale în poker pentru următorii ani?

Cred că toţi jucătorii de poker din România vor trebui să facă o schimbare în viaţa lor cât de curând. Din câte ştiu, în toamna asta se va vota o lege care priveşte gamblingul online, în urma căreia va fi foarte greu pentru jucătorii profesionişti de poker să mai joace online. Eu unul sunt pregătit pentru orice schimbare. Luna asta o să mă mut în Italia  şi vreau să stau câţiva ani acolo. Italienii au reglementat pokerul online de vreo doi ani şi o să pot juca liniştit. În plus, jocurile live în Italia sunt cele mai bune la care am participat eu.