H.O.S.E: Poker mixt

decembrie 21, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Africa, Gambling America, Gambling Asia & Oceania, Gambling Europa, Gambling Romania

HOSE (alias H.O.S.E. sau S.H.O.E) este un termen folosit pentru a desemna un joc de poker mixt, constând în patru jocuri diferite de poker şi este compus din trecerea prin toate jocurile componente ale acronimului: H.O.S.E. (Holdem, Omaha High Low, Seven Card Stud, Seven Card Stud High Low Eight or Better).

Această formă de poker este caracteristică meselor de cazinou cu limite mari şi este popular deoarece pentru a câştiga, un jucător trebuie să dovedească cunoştinţe în mai multe forme de poker. HOSE se joacă în sistem limitat. Nu există jocuri cu limite de pot sau fără limite.

Jocul de HOSE este o încercare pentru toţi jucătorii, prin care pot afla cât de pricepuţi sunt în diverse tipuri de poker. Jocul funcţionează în felul următor: jucătorii participă la fiecare rundă a jocului, în ordinea iniţialelor din acronim. Se începe cu Texas Hold’Em, apoi Omaha, Sevan Card Stud, iar ultimul jucat este Seven Card Stud High Low Eight or Better.

Ideea din spatele acestui tip de poker este aceea că jucătorii specializaţi într-un singur tip de poker nu sunt cei mai avantajaţi şi că adevăraţii jucători de poker se vor evidenţia. De fapt, jocul este considerat un etalon pentru a decide capabilitatea unui adevărat jucător de poker.

Principiul de bază al jocului: fiecare jucător joacă câte o rundă din fiecare joc component. Aşadar, dacă la masă sunt zece jucători, se joacă câte zece jocuri din fiecare. Se joacă în ordinea acronimului, aşadar Hold’em este primul, urmat de Omaha High Low şi aşa mai departe. Când runda de Stud High-Low se încheie, jocul se reia de la runda de Limit Holdem. HOSE nu este un tip de poker pentru începători, deoarece strategia cere ca jucătorii să se descurce în toate cele patru tipuri de poker. O versiune similară a H.O.S.E. este jocul de H.O.R.S.E., care include în plus o rundă de Razz poker.

Jocul de H.O.S.E presupune în mod normal ca jucătorii să îşi îmbunătăţească abilităţile în toate regulile şi strategiile din cele patru jocuri componente ale acestei variante şi reprezintă cea mai jucată variantă de către profesioniştii ce preferă mizele mari. Acest fapt elimină jucătorii pricepuţi numai într-un singur tip de poker, iar părerea specialiştilor din domeniu este că jocurile de tip mixt, precum HOSE sau HORSE, sunt adevăratele jocuri de top.

Rotaţiile H.O.S.E.

În cadrul unui joc H.O.S.E., jucătorii pot fi limitaţi la a juca un anumit număr de mâini din toate cele patru variante care compun jocul. Alternativ, în funcţie de locaţie, jocul poate cuprinde o serie de limite de timp impuse pentru fiecare dintre cele patru jocuri componente. Aceste reguli sunt determinate de casă. Cu toate acestea, regulile specifice din fiecare formă de poker sunt urmate fără abateri.

De exemplu, un joc H.O.S.E. poate cuprinde opt mâini de Texas Hold’Em, urmate de opt mâini de Omaha, etc. O alta variant este că un joc poate cuprinde o jumătate de oră de Texas Hold’Em, urmat de o jumătate de oră de Omaha şi aşa mai departe.

Rotaţiile au loc în ordinea din acronim, adică înainte Texas Hold’Em, urmat de Omaha, apoi Seven Card Stud, iar în final Eight or Better.

Regulile jocului de H.O.S.E. încorporează regulile tuturor celor patru jocuri distincte din care este compus.

Sfaturi de bază pentru jocul de H.O.S.E

Primul sfat în ceea ce priveşte jocul de H.O.S.E. este acela că un începător ar trebui să stea deoparte de acest joc. Jocul de H.O.S.E. poate fi câştigat numai de jucători care cunosc avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de poker. Chiar dacă eşti destul de pregătit la toate aceste jocuri, trebuie să iei în considerare viteza de rotaţie a jocurilor din cadrul H.O.S.E. Acesta poate deveni foarte rapid, fapt pentru care strategia cea mai importantă pentru succes constă în puterea de a face faţă cu calm stresului cauzat de rotaţiile rapide.

Cele mai bune strategii de H.O.S.E.

În H.O.S.E. se întâlnesc jucători foarte experimentaţi, de aceea, în acest caz, un jucător trebuie să adune sfaturi şi ponturi numai de la profesionişti. Odată ce începi să joci, poţi realiza că ai întrebări ce intervin numai după implicarea în joc. În acest moment, discuţia poate fi de un real ajutor. Întreabă ceilalţi jucători despre nelămuriri, dar nu uita că ei vor răspunde la nivelul la care cunosc şi ei detaliile şi în interesul de a câştiga jocul. Nu uita să iei notiţe (dacă este posibil) şi încearcă să discuţi ulterior toate nelămuririle pe un forum general.

Dacă poţi găsi un software sau un site de poker unde te poţi antrena gratis pentru jocul de H.O.S.E., fără presiunea exercitată de oponenţi şi de frica de a pierde mai mulţi bani. Acest lucru te va ajuta să înţelegi cum funcţioneaza rotaţiile. Dacă te simţi pregătit pentru un joc cu rotaţii rapide, atunci încearcă H.O.S.E. cu rotaţii în funcţie de numărul de mâini. Pentru un joc mai lent, ar trebui ales un joc cu rotaţii în funcţie de timp – în care fiecărei runde îi este alocat un anumit număr de minute. Dacă ai un cont considerabil în bancă, ar trebui să alegi rotaţiile în funcţie de blind-uri, ceea ce înseamnă că jocul se schimbă pe măsură ce creşte blind-ul.

Strategie

Când eşti în cele din urmă pregătit pentru a juca un joc de H.O.S.E. împotriva unor jucători buni, trebuie să obişnuieşti să îi supraveghezi. Încearcă să vezi dacă în jocul lor există anumite modele de joc. Cine blufează şi când? Ca şi atunci când te întrebi singur ce strategie să adopţi, ar trebui să fii conştient că şi oponenţii tăi fac acelaşi lucru ca şi tine. Încearcă să-ţi păstrezi o abordare variată şi imprevizibilă. Acest lucru nu trebuie făcut în detrimentul jocului. Nu încerca să pari omul misterios, ci mai degrabă cel ce va ieşi în evidenţă drept câştigător.

În timp ce îţi schimbi strategia, asigură-te că ai mijloacele suficiente pentru a te susţine. Jocul agresiv este necesar câteodată, dar nu începe să plasezi pariuri ce îţi pot cauza probleme financiare acasă. O strategie bună de H.O.S.E. înseamnă, de asemenea, să te simţi bine indiferent de rezultatul jocului. Învaţă din propriile greşeli în loc să te învinovăţeşti pentru ele. Aminteşte-ţi că aceste greşeli te vor ajuta să devii un jucător bun de H.O.S.E. şi că numai aşa poţi câştiga pe termen lung.

H.O.S.E. este o formă excelentă prin care jucătorii pot să-şi dezvolte cunoştinţe de specialitate în mai multe variante de poker şi, de ce nu, să aplice aceste cunoştinţe în jocuri profesioniste, cu limite mari. H.O.S.E., la fel ca şi celelalte variante de poker mixt precum H.O.R.S.E., permite jucătorilor să spargă monotonia de a juca o singură variantă de poker şi reprezintă o opţiune rapidă, ambiţioasă şi extrem de incitantă.