Tehnici de pariere – Martingale

decembrie 7, 2011 in Exclusiv, Stiri

De-a lungul timpului s-au dezvoltat anumite metode, tehnici şi modalităţi de pariere, fiecare dintre ele urmărind acelaşi scop: maximizarea profiturilor jucătorilor. Să vedem, însă, dacă acestea chiar reuşesc şi îl sprjină pe parior.

Această metodă se bazează pe un calcul foarte simplu al dublării permanente. Referindu-ne doar la pariuri sportive, vom alege un rezultat care nu iese foarte des şi pe care îl vom paria până iese. De fiecare dată când nu iese, dublăm miza.

Exemplu: Alegem semnul X (rezultat de egalitate, de obicei întâlnit la cote de peste 3) pentru o formaţie şi îl jucăm etapă de etapă. În sezonul 2007-08 din Bundesliga, Bayern Munchen a remizat de 10 ori.

Etapa 1: Mizez 1 Euro şi pierd pariul
Etapa 2: Mizez 2 Euro şi pierd pariul
Etapa 3: Mizez 4 Euro şi pierd pariul
Etapa 4: Mizez 8 Euro şi câştig

Am mizat 1+2+4+8 (15 Euro) şi am câştigat peste 24 Euro, deci un profit de peste 9 Euro!

După ce am câştigat, o luăm de la început, cu miza de 1 Euro. Nu vom continua de unde am rămas, ci vom continua să jucăm pe varianta cea mai sigură, pentru că, dacă următorul X iese peste multe etape, este posibil să suferim pierderi.

Pentru a ieşi în câştig folosind această tehnică, ai nevoie de destui bani încât să rezişti până când vei câştiga, adică până când semnul X iese prima oară. Dacă acest semn iese o dată la 2 etape, atunci totul e foarte simplu, însă dacă iese o dată într-un campionat întreg, atunci o să ai nevoie de o sumă consistentă. În etapa a 10-a, dacă ai început cu 1 Euro, deja ai nevoie de 512 Euro (adică 1+2+4+8+16+32+64+128+256…). Dacă semnul X iese abia după 10 etape, câştigul este de peste 1.500 Euro (profit mai mare de 1.000 Euro).

Între cele mai cunoscute tipuri de pariuri pe care putem aplica Martingale se regăsesc: under/over (Echipe care sunt cunoscute că fac multe under/over); X (egal – echipe care fac multe egaluri. Cotele pentru X fiind mari îţi permiţi să aştepţi şi 10-12 meciuri un X); înfrângerea unui jucător de tenis. Alegi un jucător slab (sub locul 100 ATP/WTA). Pariezi pe el că pierde din primul tur. Dacă învinge, pariezi pe el că pierde în turul 2. Şi tot aşa până pierde. Dacă alegi bine jucătorul nu o să ai surprize să ajungă prea “sus” în turneu. Sunt de prefereat turneele de Grand Slam, deoarece poţi lua mai mulţi jucători slabi, care în proporţie de 99% nu câştigă turneul. Dar pentru asta îţi trebuie o bancă destul de mare pentru a putea acoperi 4-5 meciuri şi profitul este destul de mic în comparaţie cu riscul. De aceea este indicat să îţi alegi duminică seara 2-3 jucători pe care să pariezi săptămâna următoare.

Nu alegeţi evenimente cu cotă mică!

Sună foarte bine: “Pun pe Barcelona că bate, folosesc strategia, că doar nu o să piardă 10 jocuri la rând”. Aşa este. Nu o să piardă 10 meciuri consecutiv.
Dar Barcelona la victorie are cotă de 1.20-1.40 acasă şi 1.40-1.70 în deplasare (doar în derby-uri cotele cresc). La cotele astea, cu o bancă de 100  Euro şi un profit dorit de 5, în 4 jocuri în care Barcelona nu câştigă, s-a dus banca.
De aceea este bine să alegeţi echipe de mijlocul clasamentului sau echipe în criză (care au 4-5 meciuri fără victorie). Aceste echipe or să câştige un meci până la urmă şi cotele oferite pentru victoriile lor sunt foarte bune.

Metoda Martingale poate fi jucată atât online, cât şi offline. Poate fi folosită atât la pariuri, cât şi la ruletă, blackjack, ş.a.m.d..

În afară de calcularea unui buget realist, mai ai nevoie de încă un lucru extrem de important: trebuie să fii foarte disciplinat! Dacă nu respecţi paşii indicaţi şi dacă nu  aloci un buget pe care să îl păstrezi doar pentru acest sistem, atunci şansele de a eşua sunt mari. Chiar dacă nu sunt câştiguri spectaculoase mereu, la sfârşitul sezonului poţi deţine un profit satisfăcător. În plus, dacă îţi permiţi, poţi încerca în paralel două sau mai multe astfel de tehnici.