Jason Mercier, lider în Global Poker Index

martie 6, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling Africa, Gambling America, Gambling Asia & Oceania, Gambling Europa, Gambling Romania, Stiri

Top 10 Global Poker Index nu prezintă modificări în această săptămână, iar Jason Mercier reușește să-și mențină statutul de lider. GPI publică săptămânal o listă în care figurează cei mai buni 300 de jucători de turneu din lume. Clasamentul este realizat luând în considerare rezultatele acestora din ultimele șase semestre.

Săptămâna aceasta au intrat în lista GPI șase jucători noi, printre care se numără și campionul PCA 2010, Harrison Gimbel, a cărui performanță se datorează locului nouă obținut săptămâna trecută, în cadrul turneului WPT Lucky Hearts Poker. Finalistul World Series of Poker 2011, Martin Staszko, a revenit și el în clasament, pe poziția a 252-a. jucătorul are deja un premiu garantat la EPT Copenhaga, care se va desfășura săptămâna viitoare, aspect care îi va asigura ascensiunea în top. Printre jucătorii proaspăt incluși în GPT se mai numără Jason Wheeler, Konstantin Streletskiy, Tamas Lendvail și Jon Spinks. Aceștia i-au înlocuit pe Amnon Filippi, Andrew Teng, Eric Haik, Grant Levy, Mads Wissing și Mike Leah, care au părăsit clasamentul GPI săptămâna aceasta.

Cea mai importană creștere înregistrată în Global Poker Index îi aparține lui Alex Venovski, cu un număr complet de patru rezultate care punctează prima perioadă luată în calcul și patru pentru cea de-a doua. Punctajul jucătorului a crescut grație unui loc 33 obținut în WPT Regional din august, anul trecut, trecut în al doilea semestru.

O performanță unică în rândul jucătorilor români o deține Anton Ionel, inclus în GPI pe poziția 275, cu un loc mai jos decât săptămâna trecută. Cele mai importante rezultate ale lui Anton sunt locul 2 în cadrul WSOP 2011 și locul 3 la PCA 2011.