Nebraska ar putea legifera pariurile pe cursele de cai

martie 28, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Legiuitorii din Nebraska încearcă să ajute economia statului apelând la jocurile de noroc. Cea mai recentă inițiativă ar putea legifera pariurile pe cursele de cai.

Un Comitet al Senatului a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege care ar permite aducerea unor aparate de jocuri de noroc la intrarea în circuitele de curse, utilizatorii având posibilitatea de a plasa pariuri.

Problema în cauză a declanșat dezbateri aprinse printre legiuitori. Cei care susțin jocurile de noroc speră ca proiectul de lege să fie aprobat, în scopul de a salva industria de curse, care s-a zbătut pentru a-și păstra supremația în ultimii ani. Ei aduc în discuție și milioanele de dolari pe care le-ar aduce pariurile, dar și miile de potențiale  locuri de muncă. Cei care se declară împotrivă consideră că inițiativa este doar o încercare de a extinde gamblingul în Nebraska și invocă dezvoltarea dependențelor și a nivelului  infracțiunilor.

În săptămânile următoare se așteaptă o decizie cu privire la proiectul de lege, guvernatorul Dave Heineman putând ajunge unicul responsabil pentru aprobarea sau respingerea acestuia