Manitoba investește în gamblingul online

aprilie 9, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Manitoba va deveni cel mai probabil a patra provincie canadiană care va legaliza și reglementa gambling-ul online. Quebec și Columbia Britanică oferă deja servicii de jocuri de noroc online prin intermediul loteriilor. Un demers similar este așteptat și în Ontario, anul acesta. Manitoba plănuiește să se alieze cu Columbia Britanică, pentru a putea beneficia de pe urma experienței acesteia în industrie. Colaborarea se va pune în practică între loteriile celor două provincii.

Un purtător de cuvânt al Loteriei Manitoba a declarat că modelul de afaceri al Loteriei din  Columbia Britanică este cel mai potrivit pentru reglementarea gambling-ului online în provincie. Michael Graydon, președinte și director executiv al Corporației de Loterie din Columbia Britanică (BCLC) a declarat că proiectul va fi unul inovator, creând o nouă sursă de venit pentru instituție. Prin intermediul experienței și a cunoștințelor în industrie, loteria va putea oferi servicii similare pentru o altă jurisdicție.

Parteneriatul obligă BCLC să creeze design-ul site-ului, să se ocupe de dezvoltarea și testarea serviciilor și să managerieze website-ul de gambling online al provinciei Manitoba. Tehnologia software și conținutul pentru cazinoul online vor fi preluate de pe Openbet. Site-ul se va lansa în 2013 cu jocuri de poker și cazino.