Trei cazinouri vor fi închise în Windsor, Fort Ernie și Sarnia (Canada)

aprilie 4, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Corporația de Loterie și Gaming din Ontario (Ontario Lottery and Gaming Corporation) a anunțat închiderea a trei stabilimente în comunitățile Windsor, Fort Erie și Sarnia. Demersul face parte din planul OLG de a moderniza sistemul loteriei și al jocurilor din Ontario, în ultima perioadă fiind înregistrat un nivel scăzut de clienți.

Într-un raport trimis Ministerului Finanțelor la jumătatea lunii martie, numit ”Modernizarea Loteriei și a Gaming-ului în Ontario”, OLG a subliniat propunerea de a transforma această industrie în Ontario pentru a moderniza sistemul și a crea locuri de muncă. Prin intermediul acestei inițiative, OLG ar putea contribui la bugetul de stat cu nu mai puțin de 1,3 miliarde de dolari anual, iar în sectorul privat ar putea aduce circa 3 miliarde de dolari.

”A fost o decizie greu de luat, dar necesară. Tot mai puțini americani trec granița pentru a juca în această zonă. Cu un deceniu în urmă, cazinourile aflate lângă graniță produceau un profit net de 800 de milioane de dolari anual. Astăzi, profitul se ridică la mai puțin de 100 de milioane și e în continuă scădere”, a declarat președintele și directorul executiv al OLG, Rod Phillips. Phillips a mai precizat că proiectul său ar putea crea 2.300 de locuri de muncă în industrie și circa 4.000 în sectorul serviciilor. Măsura de închidere a cazinourilor va fi aplicată până la 30 aprilie.