Legislație nouă pentru cazinouri în Vietnam?

octombrie 22, 2012 in Gambling Asia & Oceania, Stiri

Ministerul de Finanțe din Vietnam a înaintat pe 8 octombrie Comitetului Național al Adunării Generale un proiect de lege care stabilește ca numai cetățenii stăini și cei vietnamezi din străinătate care dețin pașapoarte străine, vor mai avea permisiunea de a intra într-un cazinou. De asemenea, numai hotelurile de cinci stele vor avea voie să deschidă cazinouri, în vreme ce, legislația actuală permite acest lucru atât hotelurilor de patru stele în cazul orașului Ho Chi Minh City cât și celor de trei stele din alte orașe.  Reglementările actuale permit 75 de aparate pentru fiecare hotel de patru stele și 100 de aparate pentru fiecare hotel de cinci stele.

Conform Departamentului de Cultură Sport și Turism al orașului Ho Chi Minh, peste 10 hoteluri din orașul Ho Chi Minh au licență de operare de cazinouri, inclusiv hotelurile de patru stele Duxton, De Nhat și cele de cinci stele, Rex, Majestic, Caravelle, Sheraton Saigon Hotel & Towers, Equatorial și Movenpick.

Conform proiectului înaintat, Ministerul de Finanțe spune că investitorii trebuie să aibă un capital de cel puțin 4 miliarde de dolari SUA și 10 ani de experiență în managementul turismului pentru a li se permite să deschidă cazinouri în Vietnam.

De asemenea, investorii ar primi licența de operare atunci când vor termina construirea unui complex turistic, de servicii și divertisment în care se va afla cazinoul. Investitorilor li se mai cere să dețină aparate complet noi de origine potrivită și cu certificate tehnice pentru aparate în locațiile respective.