Locuitorii Bahamasului au spus nu gamblingului

ianuarie 29, 2013 in Stiri

Votantii din Bahamas au respins in majoritate referendumul prin care se incerca legalizarea gamblingului in arhipelagul situat la estul coastei Floridei. In Bahamas localnici nu au voie sa joace la cazinourile aflate in resorturile turistice. Gamblingul ilegal ascuns in asa numitele “web shops” unde locuitorii arhipelagului pariaza pe numerele loteriilor americane televizate au devenit locatii foarte frecventate in ultimii ani. Asa numitele “web shops” functioneaza in ilegalitate, dar autoritatile si-au indreptat privirea in alta parte timp de mai multi ani in cea ce priveste aceasta problema.

Votantii prezenti la referendum au fost intrebati daca locatiile unde se desfasoara jocuri de noroc ar trebuii legalizate,reglementate si taxate? La cea de a doua intrebare adresata votantiilor, guvernul a dorit sa afle daca se doreste infintarea propriei loterii nationale.

Locuitorii Bahamasului au dat un raspuns negative ambelor intrebari, obligand astfel guvernantii sa ia masura inchiderii tuturor locatiilor unde se desfasoara diferite tipuri de jocuri de noroc.