Cazinouri în Cipru?

martie 20, 2013 in Stiri

Conform Ministrului Giorgos Lakkotrypis, există posibilitatea ca peste doi ani să vedem în sfârșit cazinouri land based în Cipru, mai exact în partea de sud a insulei. Ministrul a declarat săptămâna aceasta în parlament că a cerut déjà Organizației Turismului din Cipru revizuirea și actualizarea studiului despre gambling efectuat anterior, în anul 2007. În urma noilor date, Guvernul va decide cum să procedeze în ceea ce privește cazinourile, dacă acestea vor face parte dintr-un complex mare unic sau vor fi entități independente.

Ministrul a fost întrebat dacă pe insula s-ar putea vedea cazinouri în urmatorii doi ani, Dl. Lakkotrypis a răspuns “da, noi așa sperăm.” Fostul Președinte, Christofias, nici măcar nu dorea să discute despre proiectul cazinourilor, acesta declarând în repetate ocazii în timpul mandatului său, următoarele ”cât timp eu voi fi Președinte, în Cipru nu vor exista cazinouri.”

Se știe deja că ciprioții cheltuiesc anual milioane pe gambling în cazinourile aflate în nordul Ciprului, care este controlat de Guvernul Turciei, dar și prin gamblingul online. Se estimează că ciprioții greci joacă în Cipru de Nord cel puțin șase milioane de Euro. Estimările guvernului privind veniturile din cazinouri făcute pentru a se decide periterea acestora în partea grecească a insulei, se află undeva între 35 și 50 de milioane de euro pe an.