Importanta mediului online pentru gambling

aprilie 22, 2013 in Gambling

Gamblingul online se dezvoltă pe zi ce trece, iar cei inteligenți pot profita de această oportunitate.

Controversele apărute pe marginea disputei ONLINE versus LIVE exced cu mult cadrul binecunoscut al pokerului. De pe acest câmp de bătălie discuțiile s-au mutat către mai toate sectoarele industriei jocurilor de noroc, iar rezultatul este departe de a fi stabilit.

Recent ONLINE-ul a punctat câteva succese pe frontul din Marea Britanie, unde aflăm că Ladbrokes, al doilea mare jucăto din industria de profil din Regat, a raportat un profit mai mic decât în anul anterior pentru primul trimestru al acestui an. Explicația? Conform oficialilor companiei rezultatele înregistrate la cursele de cai și insuficienta exploatare a jocurilor online s-ar afla printre principalii factori ai acestei contraperformanțe. Să fim serioși, dacă ajungem să dpm vina pe niște cai pentru gafele manageriale, înseamnă că specia umană a ajuns destul de rău. Până la urmă, concurentul William Hill s-a descurcat excelent în aceleași condiții. Revenind la subiect, Ladbrokes și-a reproiectat siteul și speră să-și maximizeze profitul din acest sector al jocurilor în intervalul de timp care a mai rămas până la finalul anului.

Rămânând în sfera mediului virtual, aflăm că Autoritatea Germană pentru Gambling tocmai și-a dat acordul pentru obținerea licenței de operare a jocurilor de noroc pentru 20 de agenții de pariuri online, iar 40 de alte companii așteaptă cuminți la rând avizarea. Când te numești Germania și pui pe tavă o piață de câteva zeci de milioane de suflete, cun un venit mediu pe cap de locuitor care face invidios orice directoraș de pe malurile Dâmboviței, nu poți decât să pretinzi și luna de pe cer de la proprietarii de businessuri. Potențialul este prea mare ca să nu-și dorească să prindă o porție din cașcavalul cu aromă de bere nemțească.

În același timp ne parvin și vești mai puțin bune. Spre exemplu Bodog a restrâns facilitățile clienților săi privind depunerea și retragerea de fonduri folosind instrumentele puse la dispoziție de procesatorul de plăți Skrill, lăsând total în ceață opinia publică. Niciun motiv concret, ceea ce mă duce cu gândul la niște diferende comerciale. Banul dictează.

Dacă Bodog nu spune cine știe ce în gamblingul online, în schimb Party Gaming e o forță. Și tocmai această forță a decis că de la 1 mai nu mai acceptă crearea de conturi noi din 18 state europene și sud americane. Bineînțeles că România se află pe lista scurtă, dar voi detalia acest subiect într-un articol viitor.

Deci două calde și două mai călâi din gamblingul ONLINE. Dinspre LIVE nu transpiră nicio noutate, pentru că aici piața este oarecum destul de matură. Lucrurile sunt destul de bine puse la punct în afacerile „brick and mortar”. Eventual mai pot fi achiziționate niște tehnologii revoluționare, sau se mai pot petrece niște fuziuni, dar cam atât.

Toată emulația se poate petrece doar pe Internet. De aici se așteaptă explozia, iar când se va întâmpla este ca bine ca proprietarii de cazinouri tradiționale să se ferească din calea deflagrației.