Statele SUA vor încheia contracte cu operatori Europeni

aprilie 8, 2013 in Stiri

Publicația Financial Times a declarat sâmbătă că operatorii de cazinouri din SUA doresc să mai adauge state pe lista celor 3 care au legalizat deja gamblingul, Nevada, New Jersey și Delaware,  și să se alăture juristicțiilor  reglementate pentru gambling din afara SUA și pool-ului jucătorilor internaționali.

În prezent, în SUA se discută foarte mult pe subiectul aderării fiecărui stat la acest acord, în scopul de a creşte pool-ul de lichidități pentru jucători, însă, doar trei state au o lege care să permită operarea de jocuri de noroc online si unde exista un total de 13 milioane de jucatori, pool-ul este încă mic, deci joncțiunea cu pieţele internaţionale reglementate, cum ar fi Marea Britanie, care are 68 de milioane de locuitori, ar fi o creştere mare atât pentru SUA cât și pentru MB. Este interesant faptul că New Jersey, care luna trecută a adoptat o lege privind legalizarea jocurilor de noroc online, a inclus în aceasta o prevedere care permite “contracte cu ţările străine”. În prezent, Nevada nu are o astfel de dispoziție în legislația sa, ceea ce înseamnă că ar trebui ca aceasta să fie modificată pentru a putea include contracte internaţionale și nu doar cu statele din SUA.

Pe scena internaţională, acestă afacere ar fi benefică pentru ambele părţi ale Atlanticului din moment ce, de la închiderea pieței din SUA, operatorii europeni se luptă pentru supraviețuire, iar în SUA, adoptarea unui proiect de lege pentru jocurile de noroc online progresează lent, deci acesta pare a fi un pas foarte logic.