Un nou parteneriat între bwin.party și Real Madrid

mai 29, 2013 in Gambling Europa

bwin.party și-a prelungit contractul de sponsorizare cu Real Madrid într-o formă nouă, urmărind asocierea cu clubul spaniol de fotbal în spațiul digital.

La începutul acestei săptămâni gigantul bwin.party a anunțat încheierea unui noua acord de colaborare cu cel mai galonat club de fotbal din istorie, Real Madrid.

Precedenta înțelegere s-a întins pe durata a șase ani de zile și a vizat în principal poziționarea siglei bwin pe tricourile de joc și de antrenament ale fotbaliștilor și staffului tehnic.

Actualul contract se concentrează pe promovarea brandurilor companiei în zona digitală și pe platformele social media unde clubul spaniol este prezent.

Astfel, jocurile bwin vor fi promovate pe website-ul echipei madrilene, pe aplicațiile mobile și pe paginile de rețele sociale ale acesteia. De asemenea, în zilele de meci vor exista bannere bwin.party în zona terenului de joc.

Parteneriatul recent încheiat a adus în conturile clubului Real Madrid 120 milioane euro în cei șase ani de derulare a operațiunilor de promovare.

Norbert Teufelberger, CEO al bwin.party, a afirmat că noul contract de sponsorizare reflectă fidel schimbarea de comportament a consumatorilor de servicii din industria jocurilor de noroc. Migrarea acestora către spațiul digital a determinat o schimbare în construirea strategiei de comunicare a companiei. În acest context au fost luate în considerare tendințele de utilizare a tehnologiilor mobile, precum și a rețelelor sociale.

Dacă prezența pe tricoul de joc al fostei campioane a Spaniei a determinat o creșetere a notorietății brandului bwin la nivel global și dezvoltarea cotei de piață undeva peste 20% pentru industria jocurilor de noroc, noua abordare de marketing va conduce la o apropiere evident față de client.

Noua direcție de promovare va conduce și la o scădere considerabilă a bugetelor de sponsorizare. Spre exemplu, pachetul de promovare achiziționat de bwin.party este cu siguranță mai ieftin decât suma pe care este dispusă să o plătească Emirates pentru a prelua locul central pe tricourile coechipierilor lui Ilker Casilias, 30 milioane euro anual.