1,6 milioane de dolari pentru jocuri de noroc

iunie 5, 2013 in Gambling Asia & Oceania

Cazinourile din Macau au generat venituri de 38 miliarde dolari în 2012, iar 2013 se anunță a fi cel puțin la fel de bun.

Suma din titlu nu reprezintă cifra de afaceri lunară al unui cazinou din România, ci suma de bani pe care o joacă, în medie, gamblerii cu statut special în cazinourile din Macau.

Sky32, un spațiu al luxului poziționat la etajul 32 al Cazinoului Galaxy din Macau, oferă priveliști la comandă, o cascadă, un bar vintage și șase camere extrem de luxoase unde jucătorii se angajează să parieze mai mult de 1,6 milioane dolari.

Gambleri chinezi dispuși să arunce la o vizită sume cu mai mult de 6 cifre au reînceput să asalteze Macau, oferind impresia că veniturile de 38 miliarde obținute de provincie anul trecut pot fi reiterate și în 2013.

Piața VIP a jocurilor de noroc are un momentum favorabil, fapt certificat de încasările din aprilie, foarte aproape de recordul istoric al industriei.

Dacă punem aceste informații lângă certitudinea că două treimi din veniturile obținute de cazinourile din Macau vin de la high rolleri care joacă pe credit, din moment ce este interzisă scoaterea de sume cash din China, obține peisajul unui an 2013 bun pentru proprietarii de cazinouri din sud estul Asiei.

Acești susținători ai cazinourilor din fâșia Cotai își pregătesc escapadele loegate de gambling prin intermediari care se ocupă de toate detaliile vizitelor, transport, cazare, transferuri bancare.

Piața a suferit un mic recul anul trecut, când apăruseră informații potrivit cărora noul executiv chinez ar fi tentat să ia măsuri care să restricționeze fluxul banilor pentru gambling către Macau.

Din fericire pentru corporațiile din industria jocurilor de noroc totul a rămas la nivel de zvon, iar acțiunile cazinourilor la bursele asiatice și-au continuat ritmul mormal de creștere.

Rămâne de văzut dacă etajul 32 de la Galaxy Macau va fi luat ca model de businees și de alte resorturi din zonă.