Gamerii din Marea Britanie mizează pe pariuri

iunie 5, 2013 in Gambling Europa

Trecerea de la jocuri video la jocuri de noroc se poate face extrem de natural, conform unui studiu recent.

Împătimiții jocurilor din Regatul Unit par mai predispuși să parieze decât restul populației adulte, potrivit unui studiu realizat de compania BuddyBet.

74% dintre gamerii chestionați se consideră a fi gambleri și ca urmare, dintre aceștia 81% plasează pariuri zilnic sau săptămânal.

Prin comparație, doar 34% din restul populației britanice recunosc că ar paria în mod regulat, în timp ce 84% afirmă că joacă la loterie. Per ansamblu, populația masculină este mai dechisăi să accepte eticheta de gambler, față de o pondere de 71% în rândul femeilor.

Referitor la mediul și instrumentele pe care subiecții le folosesc pentru a-și satisface apetența pentru jocuri de noroc, cercetarea a relevat că 38% dintre ei joacă online de pe dispozitive mobile sau de pe console de jocuri, și în plus ar fi interesați să parieze chiar pe propriile jocuri disputate împotriva altor gameri pasionați.

În ceea ce privește pariurile împotriva Casei, 56% dintre cei intervievați au afirmat că nu-i deranjează un astfel de pariu, dacă este făcut împotriva prietenilor. Pariul dublat de elementul social apare ca fiind pregnant cu preponderență, 62%, în rândul femilor față de doar 42% în cazul bărbaților.

Atunci când vine vorba de vârstă, 72% dintre persoanele între 18 și 24 ani sunt interesate de socializare atunci când pariază.

Concluziile studiului accentuează tendința de augmentare a dimensiunii sociale în participarea la jocuri de noroc. Câștigul financiar rămâne o motivație principală, dar pierde teren în favoarea micilor jocuri inițiate cu prietenii. 21% dintre gameri au recunoscut că au pierdut și ultimul ban în pariuri contra prietenilor.