O femeie de 84 de ani câștigă la Loterie în Florida

iunie 14, 2013 in Stiri, Wog

Loteria din Florida a anunțat că jackpotul de 590,5 milioane de $ de la extragerea Powerball  a fost revendicat de Gloria C. MacKenzie, 84 de ani, din Zephyrhills. MacKenzie a ales să primească suma câștigată într-o singură tranșă în valoare de 370.896.780,84 $.

Retailerul loteriei din Florida a primit un bonus stimulent de 85.000 dolari . Această serie de răsturnări de Jackpot-uri a generat mai mult de 125 milioane de dolari în vânzări pentru loteria din Florida, adică peste 50 de milioane de dolari pentru Sporirea Fondului Educațional din Florida. (EETF).

Adăugarea lui Powerball la portofoliul de jocuri a Loteriei  a fost un succes imens, de pe urma căruia au benficiat jucătorii, retailerii și sistemul educațional de stat deopotrivă. De la lansarea lui Powerball în 2009, Florida a oferit premii de peste 1 miliard de dolari prin Powerball, adică a creat peste 105 de milionari Powerball, 21 dintre aceștia devenind multi-milionari. Loteria din Florida a avut șapte câștigători de jackpot. Retailerii din Florida au primit peste 111 milioane de dolari în vânzări Powerball, încasând și comisioane bonus. Vânzarea de bilete pentru Powerball au generat peste 869 de milioane de dolari pentru EETF.

Despre Loteria din Florida

Loteria din Florida a contribuit cu peste 25 de miliarde de dolari în educație, trimițând peste 600.000 de studenți la facultate prin intermediul programului Bright Futures Scholarship Program (Programul de Burse pentru un Viitor Luminos). Loteria din Florida reinvestește aproximativ 98 la sută din veniturile sale în economia Floridei prin plata premiilor, comisioane către peste 13.000 de retaileri din Florida și transferuri către sistemul de educație. Din 1988, jocurile Loteriei din Florida au plătit peste 40 de miliarde de dolari în premii ce au fost înmânate unui număr de peste 1.500 de oameni ce au devenit milionari.