Tinerii și gamblingul în SUA

iunie 3, 2013 in Gambling America

Suntem datori sa-i ajutam pe tineri sa faca fata noilor provocari financiare venite o data cu legalizarea jocurilor de noroc, indiferent ca vorbim de mediul online sau de cel LIVE.

Patronii de cazinouri se bucura de multimea de tineri adulti atrasa de mesele de poker devenite atat de populare sau de masinile cu sloturi sclipitoare, deoarece ei sunt viitorul societatii. Insa acest lucru atrage ingrijorarea specialistilor in dependenta, intrucat jucatorii de douazeci si ceva de ani nu sunt cei mai prudenti jucatori de cazinou.

Partea creierului care proceseaza riscul nu se dezvolta complet pana la 25 de ani, spun specialistii, iar experienta pare sa confirme acest lucru: pustii de colegiu sunt renumiti pentru facturile mari la carduri de credit acumulate.

Acum, cand cazinourile din Ohio au facut ca jocul de blackjack sau tragerea manetei de la masinile cu sloturi sa fie la fel de usoare precum uitatul la televizor, studentii de colegiu sunt pusi in fata provocarii de a-si imbunatati abilitatile de dramuire a banilor.

Din fericire, Departamentul de Servicii pentru Dependenta de Droguri si Alcool a statului Ohio (SUA) este constienta de acest risc posibil si a luat legatura cu campusurile colegiilor.

Limitarile de varsta controleaza problema intr-o oarecarer masura, intrucat trebuie sa ai 21 de ani pentru a juca la cazinou (minim 18 pentru a paria la cursele de cai). Insa poti avea orice varsta ca sa intri intr-un joc de poker cu mize mari organizat in casa unei cunostinte sau pe un site de poker online.

Universitatea din Ohio este vigilenta in acest sens si instruieste antrenori de management financiar care sa recunoasca problema jocurilor de noroc la studenti, sau alte dependente care sa le consume banii.

Industria jocurilor de noroc au anumite produse de vandut si ar fi naiv sa ne asteptam ca ei sa nu incerce sa-i acapareze si pe tineri. Asadar, analistii si consultantii industriei sunt preocupati de tehnologii noi care sa faca jocurile de noroc accesibile mai usor si mai repede – schimbari care nu tintesc direct tinerii, dar fac apel la generatia crescuta cu telefoane smart si media sociala.

O strategie pe care trebuie sa o aplice tinerii care doresc sa joace la cazinou este aceea de a nu lua cu ei carduri de credit, ci doar banii cash pe care isi permit sa-i piarda.