Coaliţia Australiană care deține puterea politică în această țară anunță planul de abolire a legii naţionale ce reglementează jocurile de noroc

septembrie 23, 2013 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Consiliul de consultanță format din reprezentanţi ai industriei jocurilor de noroc ar prelua rolul de supervizare

În politica australiană federală, Coaliţia este o alianță formală a partidelor politice care sunt în general de centru-dreapta, existente în diverse forme din 1922, anul alegerilor federale. Partenerii din Alianţă sunt Partidul Liberal, Partidul Naţional (fostul Partid Tărănist şi Partid Naţional Țărănist), Partidul Liberal Țărănist (CLP) şi Partidul Naţional Liberal (LNP).

Coaliţia va desfiinţa legea naţională ce reglementează jocurile de noroc dacă va ajunge la putere, înfiinţând în locul acesteia, un Consiliu de Consultanță format din reprezentanţi ai industriei jocurilor de noroc. Într-un set de propuneri care a câștigat aprobarea Clubs Australia, principalul organism al industriei de gaming de aici, Coaliția a spus că ar opri, de asemenea, procesul de pre-angajament obligatoriu – în care jucătorii dependenţi trebuie să specifice o limită generală de pariere la aparatele de poker – existent în ACT.

Opoziţia ar înmâna statelor responsabilitatea privind serviciile de asistență în problema jocurilor de noroc şi ar interzice extinderea creditului pentru jucătorii online dependenţi. Coaliția a spus că a sprijinit un “programul naţional de pre-angajament pe bază de voluntariat pentru aparatele de jocuri de noroc electronice”, dar acuză că Laburiștii evită să realizeze serviciile semnificative de reformă şi de prevenire, pentru a ajuta în problema jocurilor de noroc, despre care se constată faptul că este o “problemă majoră” pentru unii australieni.

Guvernul estimează că un număr de aproximativ 500.000 de australienii riscă să devină, sau sunt, jucători dependenţi. Problema se focusează în mare parte în jurul aparatelor de poker, care reprezintă 12 miliarde de $ din cele 19 miliarde de $ australieni cheltuiți pe jocuri de noroc în fiecare an.

Avocaţii reformei jocurilor de noroc au reacţionat cu spaimă la ideea de a face industria jocurilor de noroc consilier cheie în problema dependenței. Tom Cummings, un fost jucător dependent, devenit un susținător al reformei, a spus că politicile Coaliţiei sunt “destul de șocante”.

Cummings, a spus că el a fost dezamăgit deoarece Coaliţia nu s-ar fi uitat la “remedieri simple” pentru a stopa problema jocurilor de noroc, cum ar fi limitele de pariu de 1$. “Limitele de pariu de 1$, ar ajuta la înfrânare atunci când lucrurile merg bine, pentru că într-adevăr ocaziile când ieși în câștig sunt foarte rare. Oricum, aproximativ 90% dintre jucători pariază numai 1 $ per pariu.”

Politicianul independent, Andrew Wilkie, a militat în fostul Parlament pentru pre-angajamentul obligatoriu la aparatele de poker. Partidul Laburist a adoptat iniţial propunerile, în schimbul sprijinului lui Willkie, dar apoi în urma lobby-ului intens realizat de industria de gambling, care susţinea că centre importante ale comunității vor fi afectate de scăderea veniturilor, nu a continuat în a susţine această idee.