California pregătește proiectul de lege pentru gamblingul online

martie 1, 2014 in Gambling America, Stiri, Wog

Anul acesta, California ar putea fi singurul stat care va opta pentru legalizarea jocurilor de noroc online, spun analiștii industriei, care urmăresc cum cel mai mare şi cel mai populat stat din SUA, cu peste 38 de milioane de locuitori, câştigă sprijin puternic de la triburile indiene în vedera legalizării jocurilor de noroc online, în acest an. Într-adevăr există așteptări imense cu privire la înaintarea unui proiect de lege care propune legalizarea jocurilor de noroc online o dată cu începerea noii sesiuni a legislativului, care s-a deschis pe 22 februarie.

Se crede că deoarece acum sunt şapte triburi în favoarea jocurilor de noroc online, cel mai influent dintre aceste, tribul Pechanga, va elabora un proiect de lege, care va permite pokerul online în stat. Unii apropiați ai proiectului de lege ce va fi propus spun că acesta nu va conţine niciun contract interstatal, păstrând toți cei 38 de milioane de potenţiali jucători doar pentru ei. De asemenea, zvonurile spun că se va include o regulă pentru “bad actors”, similară cu cea din Nevada, care exclude orice solicitant care a operat în SUA, post UIGEA.

O altă prevedere va fi obligativitatea unui site online de jocuri de noroc pentru fiecare licenţiat, nu site-uri multiple. La licențiere, se crede că o singură licenţă va fi 5 milioane $ şi taxă de 5% de la GGR (veniturile brute înregistrate de operatori). În mod clar California vede valoarea dimensiunii sale şi nu vrea să se vândă ieftin.