NJ: Gamblingul online îi dă dureri de cap guvernatorului

iunie 3, 2014 in Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

Vemiturile dezamăgitoare generate de gamblingul online în New Jersey i-au creat o problemă gravă de buget guvernatorului Chris Christie.
În luna Mai 2013 Christie a declarat că gamblingul online va genera venituri de $180 milioane din taxe in primul an, in realitate valoarea taxelor colectate a fost de aproximativ 12 milioane de dolari, creând o gaură neagră în cheltuielile statului.
Conform unui raport emis de Bloomberg, lipsa veniturilor din cazinourile din Atlantic City – și în special afcerile lor online destul de lente — l-au obligat pe Christie să se zbată pentru a găsi soluții de finanțare a proiectelor de lege ale statului. O parte a acestei probleme, spune Bloomberg, este aceea că industria de cazinouri din New Jersey, în general, se luptă pentru a rămâne pe linia de plutire, însă și gamblingul online întâmpină obstacole specifice, precum băncile care nu le permit clientilor să își folosească cardurile de credit în acest scop și accesarea precară de pe telefoanele mobile.

Totuși, un raport emis recent de Associated Press pretinde că cel mai mare obstacol pentru gamblingul online din New Jersey ar fi operatorii de peste mări, care își oferă serviciile gamblerilor din stat. Se estimează că website-urile ilegale au făcut până la 400 de milioane de dolari numai în 2014. Această problemă, cât și faptul că numai 10% din totalitatea rezidenților din New Jersey știu că statul a legalizat gamblingul online, i-a împiedicat pe operatorii legali să-și atingă target-urile de venituri proiectate.