Venitul industriei de gambling din Nevada a scăzut cu 4% în luna octombrie

decembrie 12, 2014 in Despre noi, Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

Venitul industriei de gambling din Nevada a decăzut pentru a treia lună la rând, în comparaţie cu anul trecut. Cazinourile au păstrat 914 milioane de dolari din totalul de pariuri făcute în octombrie, cu 4% mai puţin decât anul trecut în acelaşi interval, conform ultimelor statistici făcute de Comisia de Control a Jocurilor de Noroc din Nevada. Din luna ianuarie, activitatea de gambling a scăzut cu mai puţin de 1% faţă de primele 10 luni ale anului 2013.

Fără a lua în considerare baccaratul, jocul de cărţi profitabil dar volatil, cel care de multe ori este cauza balansării averilor cazinourilor, cu toate astea veniturile ar fi crescut cu 1.2%. Jocul aduce lunar cele mai mari încasări, deşi însumează doar 6% din toate mesele de joc, din cadrul statului Nevada. De exemplu, în octombrie au fost 330 de mese de baccarat în comparaţie cu 2749 de mese de blackjack. Jocul se practică în doar 27 de cazinouri în întreg statul Nevada.

Veniturile din gambling de 787 milioane de dolari de pe Strip din Las Vegas au scăzut de la an la an cu 6%, conform statisticilor comisiei. Fără joc, veniturile de pe Strip ar fi crescut 5.6 procente luna trecută. David Schwartz, director al Centrului de Cercetare în Gaming – UNLV, spune că baccarat nu ar trebui scos din ecuaţie atunci când vorbim despre economia statului

Nevada. Altă regiune a statului a avut o lună profitabilă. Veniturile din centrul Las Vegasului, de 48 de milioane de dolari, au crescut cu 1%. Cazinourile din Reno au adus în octombrie un venit de 47 de milioane de dolari, o creştere de 8%. Veniturile de 19 milioane de dolari din South Lake Tahoe au înregistrat o îmbunătăţire de 53% în luna octombrie. Statul a colectat 67 de milioane de dolari din taxele ce au avut la bază câştigurile din luna octombrie, o creştere de 9% faţă de aceeaşi lună din anul precedent.