Macao în criză? Veniturile din jocurile de noroc în continuă scădere

martie 5, 2015 in Exclusiv, Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri

Cazinourile de gambling din Macao au înregistrat o scădere de 48,6% a veniturilor în luna februarie, marcând asftel a noua lună de declin consecutiv pe segmentul veniturilor.

Declinul din luna februarie reprezintă cel mai mic venit lunar din 2011, an din care Macao a început să emită statistici publice despre jocurile de noroc. Scăderea veniturilor din luna precedentă este cu atât mai îngrijorătoare cu cât s-a sperat ca cazinourile să aibă parte de un boom financiar ca urmare a celebrării Noului An Lunar din calendarul chinezesc. Biroul de Turism din cadrul guvernului Macao a anunțat, însă, că numărul turiștilor cu ocazia Noului An a scăzut cu 2,4%.

Camerele VIP au suferit, la rândul lor, o scădere. Deși nu s-au făcut încă cifre publice, se estimează că în acest caz veniturile au scăzut cu 56%. O dovadă în acest sens o constituie și reacția Grupului Neptun care operează 15% din camerele VIP din Macao. Un reprezentant al companiei a declarat că scăderea e ”mai îngrijorătoare decât ne așteptam” și că actuala situație e ”mai rea decât am anticipat”. Grupul a anunțat că dacă situația nu se va inversa curând, va fi nevoie de noi investitori care să dezvolte industria de gambling.