Veniturile din jocurile de noroc din Australia ar putea depăși 6,2 miliarde de dolari

aprilie 14, 2015 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

O analiză a potențialului pieței jocurilor de noroc din Australia realizată de IBISWorld scoate la vedere câteva cifre și informații interesante pentru gamblingul australian.

Cercetătorii afirmă că industria jocurilor de noroc se află în creștere în Australia și ar putea înregistra venituri de peste 6,2 miliarde de dolari până la sfârșitul acestui deceniu. Estimarea se bazează pe căderea piesei asiatice, dar și pe investițiile care se fac în acest moment la Antipozi.

Cifrele sunt importante dacă ținem cont că, până în 1996, Australia nu a avut niciun cazino. Prin urmare, gamblingul nu e foarte dezvoltat, însă deschiderea a trei noi cazinouri în următorii cinci ani ar putea atrage jucătorii străini, ceea ce va fi principalul motor de creștere al jocurilor de noroc.

Reef Hotel Casino din Cairns a fost primul cazino din Australia. Din 1996, s-au mai deschis încă 12, cele mai multe în Queensland, iar în următoarea perioadă vor mai apărea Crown Resorts în Barangaroo  (investiție de 1,3 miliarde de dolari, dotat doar cu camere VIP), Aquis Great Barrier Reef Resort în Yorkey’s Knob (investiție de 8,2 miliarde de dolari) și un mega-resort în Gold Coast a cărei investiție e cifrată la 7,5 miliarde de dolari. Ultimele două sunt estimate a fi operaționale în 2018/2019.

Dezvoltarea pieței jocurilor de noroc din Australia începe să devină o concurență pentru alte piețe asiatice, în special Macao, care se află, de altfel, într-o continuă scădere în ultima perioadă.