Oficialii ruşi semnalează schimbarea de atitudine vis-a-vis de pokerul online, există șansa unei moțiuni de reglementare

august 24, 2015 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Există posibilitatea ca autorităţile ruse să reclasifice pokerul ca joc de îndemânare şi să reglementeze pokerul online pentru a genera venituri fiscale de finanţare a asociaţiilor sportive de stat. În iulie 2014, viceprim-ministrul rus Igor Shuvalov a comandat un studiu pentru a evalua dacă pokerul este sau nu un joc de îndemânare. Săptămâna trecută, agenția rusă de știri Interfax a raportat că a avut loc o reuniune pentru a se discuta rezultatele studiului şi că acesta a concluzionat că pokerul este un joc de îndemânare.

O singură sursă, care a fost la întâlnire, a declarat lui Interfax că nu a fost luată nicio decizie privind modificarea reglementărilor actuale pentru a crea o piaţă de poker online reglementată. Cu toate acestea, sursa a spus că dacă guvernul va decide să reglementeze  pokerul online, toate serverele care conţin date despre jucători ruși vor trebui să fie stocate în cadrul statului.

Aceste rapoarte vin în urma un articol publicat luna trecută de Sporting News, care relata că Rusia va începe reglementarea pokerului online pentru a genera venituri fiscale care să finanţeze echipa naţională rusă de șah. Sporting News a raportat că afaceristul rus Vasili Anisimov, care conduce o asociaţie de loterii de stat, a anunţat că o piaţă rusă reglementată de poker online ar putea contribui anual la Federaţia de Șah cu 12,2 milioane dolari, în plus ar mai putea finanța și alte entităţi sportive.

Luna trecută, Preşedintele rus Vladimir Putin a comandat un studiu care să examineze cât de multe venituri fiscale ar putea fi generate în Rusia printr-o piaţă de poker online reglementată. Studiul a constatat că piaţa ar genera între 30 şi 45 de milioane de dolari anual, conform Poker News Report. În decembrie 2014, în Duma de Stat, Rusia a trecut Proiectul de Lege 478806-6, făcând practic ilegal pokerul online în Rusia, cu excepția celor şase zone din teritoriul său dedicate jocurilor de noroc.