Wynn Interactive își retrage cererea de licențiere online pentru New Jersey

octombrie 8, 2015 in Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

Magnatul cazinourilor, Steve Wynn, renunță la Atlantic City, din nou. În deceniile de când a părăsit Jersey pentru nisipurile mai prospere din Las Vegas, mogulul cazinourilor a luat în considerare în mod repetat o întoarcere în Atlantic City, numai pentru a decide împotriva ideii. Ultima retragere este adusă de Wynn Interactive, care și-a retras cererea de licenţiere pentru jocuri de noroc via internet în New Jersey. Divizia de Implementare a Gamingului (Division of Gaming Enforcement) i-a permis companiei să își retragă cererea de licențiere pentru servicii de cazinou la începutul acestei luni.

Wynn Interactive a luat măsuri preliminare în iulie 2013 pentru a intra în piaţa de gaming online din New Jersey, dar a avertizat mai târziu că încă s-ar putea răzgândi cu privire la acest pas. Steve Wynn a declarat mai târziu că jocurile de noroc pe internet “nu reprezintă o oportunitate bună de afaceri.”

Compania urma să încheie un parteneriat cu Caesars Interactive pentru a oferi jocuri de noroc pe internet în New Jersey. Într-o scrisoare de pe 2 septembrie către Divizia de Implementare a Gamingului, un avocat reprezentând Wynn scria “în acest moment, Wynn nu dorește să continue cu cererea sa.” Divizia i-a permis să își retragă cererea două zile mai târziu. În zilele de luni şi marţi, reprezentanții Wynn nu au răspuns numeroaselor cereri de a comenta decizia luată.

Wynn, care o dată deţinea originalul cazinou Golden Nugget din Atlantic City, a cochetat în mod repetat cu o revenire în Atlantic City. În câţiva ani de la deschiderea lui Golden Nugget din 1980,  acesta a fost cazinoul cel mai prosper din Atlantic City. Mai târziu l-a vândut şi s-a întors la piaţa din Las Vegas. Fostul cazinou deținut de companie aici, a fost cunoscut în ultima perioadă cu numele de Atlantic Club. În ianuarie 2014 s-a închis, fiind achiziționat de către Tropicana Entertainment and Caesars Entertainment şi desființat.

Compania sa și-a exprimat în 2008 interesul în posibilitatea unei dezvoltări în complexul fostului aeroport Bader Field, dar ca mulţi alţii care au făcut acest lucru, în cele din urmă a decis împotrivă, şi locul rămâne nedezvoltat. Jocurile de noroc via internet au început în New Jersey în noiembrie 2013. După un început lent, au apărut îmbunătăţiri treptate. A înghițit 122 de milioane de dolari în 2014, şi în primele opt luni ale acestui an, a adus 96.7 milioane de dolari, o creştere cu 15,6% față de aceeaşi perioadă a anului trecut.