Israelul spune NU construirii unui cazinou in Eilat

august 10, 2016 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Dupa ce i-a fost propusa construirea unui cazinou in Eilat pentru a fi evaluat impactul gamblingului in societatea israeliana, Prim Ministrul Israelului, Benjamin Netaniahu, a refuzat sa ia in considerare aceasta propunere.
Ministrul de finante Moshe Kahlon s-a opus cu putere expansiunii gamblingului comentand: “celor mai slabi si saraci israelieni le sunt vandute iluzii si sperante false zilnic. Incepand cu anul viitor nu vor exista nici un singur slot machine sau pariuri hipice in Israel. Nu este nici o coincidenta ca aceste slot machines se gasesc cu preponderenta in cartierele sarace”.
Un alt punct de lucru pe agenda comisiei care se ocupa de gambling a vizat crestere afacerilor loteriei de stat si a pariurilor, comisia hotarand o plafonare a cresterii acestor business-uri cu maxim de 3% pe an in loc de 10% cat era permis pana acum.
Comisia a recomandat totodata ca entitatilor care se ocupa de controlul si eradicarea gamblingului ilegal, sa primeasca un surplus de $5 milioane la buget, pentru a incerca sa stopeze gamblingul ilegal , indeletnicire care aduce Israelului si cetatenilor sai un prejudiciu anual de $4 miliarde.