Circuitul de curse de ogari din Macao se va închide anul viitor

februarie 27, 2017 in Gambling, Gambling America

În condițiile în care circuitul de curse de ogari din Macao, Macao Canidrome, se va închide anul viitor, un grup local care militează pentru drepturile animalelor propune ca animalele care vor rămâne în curând fără „loc de muncă” să fie trimise în Portugalia.

Această idee a fost sugerată într-un comunicat emis de Albano Martins, președintele organizației locale care luptă pentru protecția animalelor. Ziarul Macau Post scrie că Martins a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare un comunicat în care cere oamenilor să susțină cea mai recentă campanie a grupului său prin care vrea să salveze ogarii rămași șomeri fie trimițându-i în Portugalia pentru a fi relocați, fie oferindu-i spre adopție în altă parte.  Anul trecut, autoritățile din Macao au obligat Canidrome Co. Ltd. să-și închidă afacerea care se ocupă de cursele cu câini în 2018, când contractul de concesiune va expira. Totuși, guvernul a afirmat că va permite companiei să continue să organizeze curse cu câini dacă va găsi un circuit nou.

Macao găzduiește singurul circuit din Asia dedicat curselor cu ogari. Acest ultimatum – „mutați-vă sau închideți” – a fost dat anul trecut de instituțiile de reglementare a jocurilor de noroc din Macao. El vine după ani întregi de critici rămase fără răspuns cu privire la modul în care compania tratează ogarii, dar și din cauza veniturilor care se află în continuă scădere și datorită dorinței autorităților de a transforma orașul într-o destinație turistică modernă și populară.

Sursa: gamingtoday.com