Mongolia reincearca deschiderea pietei de gambling

februarie 2, 2017 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Conform ultimelor rapoarte, Mongolia planuieste sa revizuiasca planul cu privire la stimularea pietei de gambling din tara. Mongolia a facut cateva demersuri in ultimii 20 de ani in aceasta privinta dar de fiecare data nu au avut rezultate. Legislatia revizuita doreste autorizarea unui hipodrom si a unui cazinou in apropierea Buryatiei, o tara desprinsa din fosta URSS si localizata in Estul Siberiei.

Mai exista dorinta construirii unui cazinou in apropierea aeroportului international din Ulan Bator. Pe langa acesta se mai sugereaza construirea unui cazinou in Altanbulag situat la granite cu Rusia precum si in Zamyn-Üüd district din sudul granitei cu China. Mongolia planuieste sa emita licente valabile zece ani in schimbul unor taxe cifrate intre $8.3 milioane si $11.2 milioane.

Problema intampinata de Mongolia in demersul sau de a initia gamblingul in tara consta in interzicerea proprilor cetateni  de a juca. O alta problema consta in faptul ca localizarea propusa a cazinourilor la granita cu alte tari care la randul lor sunt reticiente si au restricti in cea ce priveste participarea proprilor cetateni la jocuri de noroc.