Cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume adaugă bancomatelor recunoașterea facială

iunie 14, 2017 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Macao intenționează să adauge funcții suplimentare de securitate bancomatelor pentru a monitoriza retragerile de cash, au afirmat autoritățile din cel mai mare centru de jocuri la nivel mondial, pe măsură ce chinezii caută să înăsprească mai mult restricțiile cu privire la fluxurile de numerar dinspre continent. Macao este o regiune administrativă specială a Chinei și anunțul despre aceste planuri coincide cu vizita lui Zhang Dejiang, șeful Parlamentului Chinez și a celui de-al treilea cel mai influent conducător al Chinei.

Utilizatorii de carduri bancare UnionPay din China vor fi obligați să își scaneze cartea de identitate la bancomatele care vor folosi tehnologia de recunoaștere facială pentru a verifica utilizatorul, conform afirmațiilor oferite de guvernul chinez într-o declarație de presă.

În declarație nu s-a menționat data la care se vor implementa modificările, dar au fost menționate în mod specific bancomatele din vecinătatea cazinourilor.

Zhang vizitează Macao în perioada 8-10 mai și în ultimele nouă luni în Macao își revin veniturile din jocuri pe măsură ce mai mulți locuitori profită de facilitatea oferită de campania Președintelui Xi Jinping împotriva afișării ostentative a averilor de către funcționarii publici.

În încercarea de a susține yuanul, de la finalul anului 2016 guvernul Chinei a stabilit controale de capital care au îngreunat scoaterea banilor din China de către persoanele fizice și juridice.

O anchetă Reuters din anul 2014 a scos la iveală faptul că mulți chinezi de pe continent utilizează carduri UnionPay susținute de stat, pentru a înșela limitele de retragere a numerarului de 20.000 yuani sau 3.200 de dolari americani pe zi și pentru a folosi banii fie pentru jocuri de noroc, fie pentru a-i transfera în străinătate.

Conform anchetei, s-a constatat că anumiți clienții deschid mai multe conturi bancare și apoi retrag numerar din fiecare sau folosesc magazine de amanet din Macao pentru achiziții false.

Măsurile planificate pentru bancomate vin odată ce Macao își propune să modifice legislația privind spălarea de bani, care va consolida regulamentele actuale. De asemenea, autoritatea în domeniul jocurilor de noroc desfășoară audituri suplimentare privind sectorul de jocuri VIP lucrativ și verificarea operatorilor individuali de junket.