Adelson încheie un contract care îi va asigura cel mai mare salariu anual din rândul directorilor executivi din S&P 500

octombrie 26, 2017 in Gambling, Gambling America

Las Vegas Sands Corp. Președinte și CEO-ul Sheldon Adelson au semnat un nou contract de angajare care îi acordă o mărire de salariu de 400% și cel mai mare salariu din rândul directorilor executivi S&P 500.

Conform contractului, dezvăluit în cadrul unei proceduri a Securities and Exchange Commission, Adelson va primi un salariu de bază anual de 5 milioane de dolari și va fi eligibil pentru un bonus cash anual de până la 12,5 milioane dolari, pe baza performanței fluxului de numerar al companiei. Adelson poate primi, de asemenea, o finanțare anuală pentru achiziționarea de acțiuni comune Sands în cadrul planului din 2004 de atribuire a capitalului propriu al companiei, valoarea totală a finanțării fiind de 1 milion de dolari.

Noul contract prevede, de asemenea, ca lui Adelson să i se ramburseze anual suma de 200.000 de dolari pentru taxele și impozitele sale fiscale, să i se ramburseze costurile aferente autoturismului și șoferului alese de el, costurile aferente unui avion particular de afaceri pentru călătoriile lui și ale partenerilor săi de afaceri și costurile aferente serviciilor de securitate pentru soția și copiii săi până la vârsta de 22 de ani. Adelson este, de asemenea, eligibil pentru bonusurile și beneficiile care pot fi acordate în mod obișnuit directorilor executivi ai companiei.

Durata contractului expiră pe 31 Decembrie 2021 și poate fi prelungită automat cu perioade succesive de un an, cu excepția cazului în care Adelson comunică intenția sa de a nu reînnoi contractul. Pe lângă faptul că este director executiv al Sands, Adelson este, de asemenea, fondatorul companiei.

Aceasta a fost prima mărire de salariu pentru Adelson de la oferta publică inițială din 2004 a companiei. Bloomberg a anunțat în după-amiaza zilei de joi că Adelson, în vârstă de 84 de ani, va avea cel mai mare salariu anual din rândul directorilor executivi S&P 500. Acesta are o avere cu o valoare netă de 32,6 miliarde dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Forbes a anunțat că valoarea netă a averii lui Adelson este de 35,5 miliarde de dolari, clasându-l pe locul 14 pe lista Forbes 400.

Sursa: reviewjournal.com