Japonia va autoriza vânzarea online a tichetelor de loterie

ianuarie 31, 2018 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Autoritățile din Japonia sunt decise să permită vânzarea biletelor de loterie online începând cu luna Octombrie, conform Japan Times.

Ministrul Afacerilor Înterne a făcut anunțul Joi, confirmând că marea majoritate a biletelor de loterii desfășurate în țară vor putea fi cumpărate și online.

Din Octombrie clienții vor putea să cumpere bilete online pentru seria Jumbo Takarakuji, bilete vândute de cinci ori pe an și care oferă premii de ¥1 billion, precum și tichete la obișnuitul Takarakuji și la seriile de Numere și Loto.

Biletele de loterie sunt operate în mod predominant de autoritățile locale, o parte din veiturile loteristice fiind reținute ca parte din bugetele anuale.

Orice persoană care va dorii să cumpere bilete online, va fi obligată să se înregistreze pe siteul loteriei, câștigurile urmând să fie platite electronic în contul bancar al câștigătorului.

Un official al ministerului a declarat “unul dintre motivele pentru care se dorețte vânzarea online, este că vânzările au scăzut”.

Vânzările tichetelor de loterie din Japonia se află pe o pantă descendentă încâ din 2005, când veniturile din vânzari au depășit ¥1.1 trillion.

În 2016 veniturile au ajuns la ¥845 miliarde, aproape 93% din vânzări făcându-se în retail-ul din Japonia. Conform studiilor, se pare că persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cumpără peste 60% din totalul tichetelor vândute în magazine.

Seiko Noda, Ministrul Afacerilor Interne a declarat că speră să vadă că noul serviciu va atrage 500,000 de utilizatori în primele șase luni țintind jucătorii tineri.

Noda a declarat: “eforturile pentru a atinge clienți potențiali din generația tânără a fost slab, vânzările pe noi canale cum ar fi internetul și smartphone-urile sunt necesare”.