Cazinourile din Macao surprind analiștii cu numărul impresionant de jucători mass-market

iulie 6, 2018 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Veniturile cazinourilor din cel mai mare hub de jocuri de noroc din lume a depășit și cele mai optimiste așteptări în aprilie 2018, cu 28% mai multe venituri decât anul anterior. Rezultatul este cu atât mai impresionat, având în vedere că analiști deja își revizuiseră prognozele ca fiind în creștere în săptămânile precedente.

MGM China Holdings Ltd. conduce operatorii de cazino din Macao. Acțiunile sale au crescut cu până la 6% la nivelul lor cel mai ridicat pe parcursul zilei de 14 martie în Hong Kong. SJM Holdings Ltd. și Wynn Macau Ltd. au câștigat mai bine de 5%, în timp ce indexul bursei din Honk Kong, Hang Seng Index a scăzut cu 0,5%.

Veniturile din jocuri de noroc înregistrate în Macao a realizat creșteri mai puternice decât cele prognozate de-a lungul ultimilor 2 ani. În timp ce marii jucătorii (high-roller) continuă să dea năvală în enclavă, Macao înregistrează și afaceri mai solide din partea jucătorilor obișnuiți (mass-market). Încasările din jocuri de noroc din așa-numită piață mass-market au crescut cu 20% în primul trimestru. Grant Govertsen, analist pentru Union Gaming Securities Asia Ltd., a afirmat că ritmul a devenit mai accelerat în aprilie și va continua în acest fel până spre sfârșitul lunii mai datorită turiștilor ce vizitează Macao.

Ciclul este diferit de cel din 2013, când creșterea era susținută de jucătorii high-stakes (pe mize mari), conform Lawrence Ho, directorul general al Melco Resorts & Entertainment Ltd. Industria a construit noi resorturi pentru a curta în mod activ piața de mass-market care include familii și turiști, ce aduc un profit mai are.

„Marja de profit pentru mass-market este de 4 ori mai mare decât în cazul VIP. Clienții de mass-market sunt mult mai sofisticați și vin într-un oraș nou pentru a-i experimenta diferitele aspecte, afirmă Ho pentru Bloomberg TV.”