Curtea Supremă a Statelor Unite permite pariurile sportive

iulie 5, 2018 in Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

Curtea Supremă a Statelor Unite s-a pronunțat de curând în favoarea statului New Jersey, desființând în mod efectiv Legea Protecției Sporturilor de Performanță și pentru Amatori (LPSPA), legea federală care a limitat pariurile sportive la un singur stat în ultimii 25 de ani.

LPSPA a fost declarată ca fiind neconstituțională în cadrul hotărârii date de Curtea Supremă a Statelor Unite cu scorul de 6-3 la voturi, ceea ce înseamnă că va rămâne la latitudinea statelor – inclusiv New Jersey, care s-a străduit să stabilească un cadru legal pariurilor sportive de ani de zile – să stabilească dacă locuitorii acestora pot paria pe sporturi.

Iată o detaliere a ceea ce înseamnă hotărârea Celei Mai Înalte Curți a națiunii americane:

LPSPA a fost adoptată de către președintele George H.W. Bush în 1992 și a intrat în vigoare în ianuarie 1993. Nevada – singurul stat la momentul în care proiectul a devenit lege care avea pariuri sportive acceptate de stat – și încă alte trei state cu activități de pariuri mai limitate (Oregon, Delaware și Montana) au fost supuse clauzelor de anterioritate. LPSPA nu a interzis pariurile sportive pentru că acestea erau deja ilegale. Mai degrabă, LPSPA a interzis statelor – în afara exceptărilor prezentate – să reglementeze (și impoziteze) pariurile sportive.

În ciuda existenței LPSPA, Asociația Americană de Jocuri (AGA) estimează că cel puțin 150 de miliarde de dolari sunt jucate anual pe pariuri sportive în SUA și 97% din această suma este pariată ilegal. Odată cu LPSPA desființată, statele pot acum să-și stabilească propriile reguli și reglementări privind pariuri sportive.

Se așteaptă ca mulți să folosească pariurile sportive ca un mijloc pentru a-și îmbogăți propriul portofoliu. Consilierul General al Loteriei din West Virginia, Danielle Boyd, a declarat pentru Legal Sports Report că statul – care deja adoptase o lege care autoriza pariurile sportive – ar putea dispune de pariuri sportive în 90 de zile de la revocarea LPSPA.

„Aceasta este știrea pe care o aștepta fiecare din aceste state”, a afirmat avocatul de drept sportiv și jocuri de noroc Daniel Wallach pentru USA TODAY Sports. „Măsurile legislative ale fiecărui stat se bazau pe constatarea Curții Supreme conform căreia LPSPA este neconstituțională. Hotărârea permite statelor să legifereze imediat și permite intrarea imediată în vigoare a tuturor legilor de acest gen.”

West Virginia este printre cele 17 state care a adoptat sau care are proiecte de lege ce trec prin legislația de stat pentru a legaliza pariurile sportive odată cu revocarea LPSPA, conform AGA. New Jersey și Mississippi sunt alte două state care, conform Wallach, se mișcă cel mai repede spre a legaliza pariurile.

Sursa: www.usatoday.com