Acțiunile cazinourilor din Macao au crescut pe fondul turismului ocazionat de sărbătorile chinezești

aprilie 9, 2019 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Acțiunile cazinourilor din Macao au crescut după ce turiștii au sărbătorit Noul An Chinezesc, dublând cifrele vizitatorilor celui mai mare centru de jocuri de noroc din lume. Potrivit oficiului de turism din Macao, numărul turiștilor din China continentală care au vizitat Macao a ajuns la aproape 900.000 în timpul sărbătorii dedicată Noului An Chinezesc, crescând cu 26% față de perioada sărbătorilor festive de anul trecut. Acest lucru s-a accelerat față de creșterea de 12% de anul trecut și a declanșat un adevărat raliu pentru operatorii de cazinouri listați la Bursa de la Hong Kong.

Galaxy Entertainment Group Ltd. a crescut cu 1,5% luni, conducând în clasamentul creșterilor din domeniu. Și Sands China Ltd., SJM Holdings Ltd. și MGM China Holdings se situează aproape de acest nivel al creșterii. Indicele Hang Seng a crescut cu 0,7%. Cifrele din turism pe perioada sărbătorilor sunt o rază de soare pe fondul îngrijorării că jucătorii grei se țin departe de mesele de joc din teritoriu, deoarece încetinirea economică a Chinei și tensiunile comerciale exercită presiuni asupra cheltuielilor de consum. Încasările lunare ale cazinourilor din Macao au scăzut în ianuarie pentru prima dată după mai mult de doi ani.

Turismul din China s-a impulsionat din octombrie, după deschiderea unui pod care leagă Zhuahai de continent, de Macao și Hong Kong. Cu siguranță, datele reale privind veniturile cazinourilor pot să nu arate la fel de roz ca și cifrele legate de vizitatori.

„Sezonul sărbătoriri Anului Nou Chinezesc a fost mulțumitor în acest an, dar cu siguranță nu la fel de bun precum arată numărul de vizitatori“, a arătat luni Grant Govertsen, analist la Union Gaming Securities Asia Ltd.

Bazându-se pe verificările la fața locului, Govertsen a spus că mulți dintre turiștii de pe continent care au vizitat Macao sunt călători de o zi, care pleacă să vadă noul pod și să plece imediat după aceasta, fără să se oprească la cazinourile din teritoriu sau să cheltuie bani în oraș. Un sondaj efectuat de Morgan Stanley la jumătatea lunii ianuarie a indicat scăderea ratelor de rezervare la hoteluri pentru Anul Nou Chinezesc, în special în stațiunile de lux. Analiștii firmei s-au așteptat la cheltuieli mai scăzute cu jocurile de noroc per vizitator în timpul sezonului de vacanță, chiar dacă s-a preconizat că numărul turiștilor de o zi la Macau urma să crească.

În timp ce numărul turiștilor și al jucătorilor obișnuiți a crescut, jucătorii grei, care pot ridica veniturile cazinourilor, au fost prezenți în număr mic la mese. Suncity, cel mai mare operator de VIP junket din Macao, care acordă credite pentru jucătorii la pariuri cu mize mari, a înregistrat o scădere a volumului de pariuri cu 3% în primele cinci zile ale Anului Porcului, potrivit lui Andrew Lo, director executiv al Suncity Group Holdings Ltd.

Lo a spus că nu se dă bătut, deoarece pariorii mari evită adesea cele mai aglomerate zile de sărbătoare și pot încă să își facă apariția în zilele următoare.

Sursa: bloomberg.com