AAMS dobândește noi puteri odată cu acceptarea Italiei ca membru Magglingen sub coaliția de guvernământ Lega-5Star

iunie 4, 2019 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Operatorii italieni de pariuri vor fi forțați să realizeze noi modificări pe piață, deoarece Subsecretarul de stat din Ministerul Sporturilor, Giancarlo Giorgetti confirmă o interdicție a operatorilor de pariuri în zona sporturilor ce sunt considerate a fi jucate/la care se participă la nivel de amator. Guvernul de coaliție Lega-5Star a aprobat ca organismul italian de reglementare a jocurilor de noroc AAMS (Administrația Autonomă a Monopolurilor de Stat din Italia) să emită un decret care implementează o interzicere indiscutabilă a pariurilor puse pe „competițiile rezervate exclusiv pentru jucătorii minori sau amatori”.

Decretul va fi implementat de la 1 iunie 2019, Giorgetti și Lega-5Star afirmând că AAMS a urmat toate procedurile/protocoalele recomandate de către „Convenția Magglingen, aprobată de UE – cu privire la manipularea competițiilor sportive”. Creată în 2014, Convenția Magglingen identifică printre măsurile sale cheie de combatere a corupției sportive și „excluderea competițiilor rezervate pentru minori, subliniind nevoia de a proteja integritatea sporturilor practicate de către minori”.

În aprilie, făcând progrese pentru a consolida și mai mult rolul AAMS, Parlamentul italian a ratificat o serie de prevederi din Convenția Maggligen ca lege italiană. Acest lucru va însemna că Agenția italiană a monopolurilor vamale ADM (Agenzia Dogane Monopoli) va deveni o „autoritate de reglementare a pariurilor sportive”, care are ca sarcină implementarea măsurilor de combatere a pariurilor sportive ilegale și minimizarea corupției în sport.

Datorită faptului că i-au atribuit noi puteri, AAMS va putea confisca bunurile și câștigurile operatorului despre care se consideră că ar fi fost obținute în mod ilegal, în conformitate cu Articolul 5 din Convenția Magglingen. Odată membră Magglingen, AAMS declară că va coopera în cadrul schimburilor de date și informații realizate cu agențiile de poliție supranaționale care contribuie la combaterea corupției sportive europene. Conform mandatului convenției, statele participante au dreptul să adopte măsuri ca blocarea tranzacțiilor financiare dintre operatorii și consumatorii de pariuri sportive ilegale.

Sursa: sbcnews.co.uk