Guvernul Japoniei dorește să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială în cazinouri și la pistele de curse

iunie 3, 2019 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Wog

Guvernul japonez plănuiește să solicite locațiilor de jocuri de noroc existente să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială pentru a împiedica jucătorii cu probleme din a paria, un plan care va fi implementat și în cazinourile din stațiunile integrate ce urmează a fi construite în țară. Această mișcare face parte din planul amplu de implementare a politicilor care limitează dependența de jocuri de noroc, având în vedere faptul că Japonia își deschide porțile către jocurile de noroc desfășurate în cazinouri terestre în următorii ani.

Deși sistemele de recunoaștere facială pot fi cea mai dramatică mișcare care se implementează, acestea reprezintă doar un aspect dintr-o abordare mult mai cuprinzătoare a problemei jocurilor de noroc. Guvernul japonez le va mai solicita locațiilor – inclusiv sălilor de pachinko, pistelor pentru curse de cai și facilităților pentru curse cu bicicleta și barca – să elimine bancomatele, pentru a împiedica pariorii duși de val să parieze mai mult decât își pot permite.

Se vor implementa și alte recomandări în viitorul apropiat. Începând cu următorul an fiscal, sălile de pachinko vor putea să primească solicitări din partea membrilor familiei jucătorilor pentru a limita accesul anumitor persoane în sălile de joc. În 2020, un sistem le va permite pariorilor să seteze limite maxime în mod voluntar, care le va permite să se limiteze la o anumită sumă de bani atunci când achiziționează bilete online pentru cursele cu cai sau cu barca.

Întregul plan, care a fost stabilit ca urmare a opiniilor primite din partea publicului larg, va fi revizuit la fiecare trei ani. Acest lucru înseamnă că guvernul va avea șansa să analizeze ceea ce funcționează și ceea ce trebuie schimbat cel puțin o dată înainte ca stațiunile integrate să fie construite, deoarece cazinourile nu vor exista în Japonia până în anul 2025.

Software-ul de recunoaștere facială devine o măsură din ce în ce mai utilizată în Japonia. Chiar luna trecută, s-a anunțat că tehnologia de imagistică va fi utilizată pentru ceremonia de aniversare a 30 de ani de domnie a Împăratului Akihito de la Teatrul Național din Tokyo, scopul fiind protejarea împotriva atacurilor teroriste, dar și facilitarea procesului de înregistrare a invitaților.

Jocurile de noroc în exces și dependența de aceste jocuri sunt printre principalele puncte susținute în disputa politică asupra stațiunilor integrate, fiind exprimate îngrijorări cu privire la faptul că problemele sociale pot reprezenta unul din motivele pentru care publicul larg din Japonia s-a opus, în general, introducerii cazinourilor.

Impactul social al cazinourilor a fost unul dintre cele mai importante subiecte de discuție de la Seminarul pentru Stațiuni Integrate care a avut loc la Hokkaido, una dintre regiunile cu cel mai mare potențial de găzduire a unei stațiuni. Shigeru Ishiba, membru al Partidului Democratic Liberal, și deputat în Camera Reprezentanților, a discutat această problemă afirmând că această decizie, privind construirea cazinourilor, trebuie privită ca una a guvernelor locale, bazată pe preferințele alegătorilor acestora.

Sursa: casino.org