Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România salută decizia Guvernului de menţinere a pragului de neimpozitare de 600 de lei

iulie 8, 2010 in Exclusiv, Stiri

PUTEREA CELOR MULTI

La sfarşitul lunii mai, Ministerul Finanţelor a supus dezbaterii un proiect de ordonanţa de urgenţa pentru modificarea codului fiscal.

Pe lânga alte masuri impuse pentru creşterea veniturilor catre bugetul de stat, a fost inserata o modificare a articolului 77 din codul fiscal, in sensul eliminarii pragului de neimpozitare de 600 lei a veniturilor obţinute din jocuri de noroc.

Având experienţa neagra a unei masuri similare, implementate la începutul anului 2005, Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România împreuna cu Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, a iniţiat o serie de acţiuni de conştientizare a opiniei publice, a guvernanţilor şi a politicului asupra efectelor in totalitate negative a masurii propuse in proiectul de ordonanţa de urgenţa.

Acţiunile au culminat cu un protest in cadrul caruia peste 98 % din agenţiile de pariuri din România au fost inchise in data de 8 iunie. Protestul a fost precedat de o conferinţa de presa la care au participat jurnalişti de la cele mai importante publicaţii si posturi TV din România.

Ca urmare a demersurilor şi protestelor organizate de Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România şi de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, noul proiect de Cod Fiscal menţine neimpozitarea câştigurilor din pariuri de până la 600 de lei. Acest lucru va permite, în continuare, păstrarea pariurilor în cadrul legal şi continuarea încasărilor la buget din acest sector.

Succesul acestui demers demostrează că dialogul şi negocierea sunt cele mai bune căi de rezolvare a oricărei situaţii şi că o voce unitara a mediului de afaceri se poate face auzită pentru asigurarea unui cadru normal de funcţionare.

Acest lucru a dovedit încă o dată că Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România trebuie să asigure o reprezentativitate cât mai mare în piaţă, drept pentru care principala prioritate în urmatoarea perioadă este extinderea acesteia prin acceptarea de noi membri.