Keno, mai mult un joc de amuzament, decât o activitate serioasă de gambling

septembrie 8, 2010 in Exclusiv, Wog


Oferă posibilitatea de a câştiga sume mari, cu pariuri relativ mici.

Keno este un joc similar cu Lotto şi a fost introdus pentru prma oară în China, în urmă cu mulţi ani. Jocul a fost introdus în SUA la mijlocul anilor 1800 de către imigranţii chinezi, care veniseră să lucreze în mine şi la căile ferate. Răspândindu-se repede prin China, keno a fost folosit pentru construirea Marelui Zid Chinezesc şi a devenit cunoscut şi sub numele de Jocul Porumbelului Alb, deoarece porumbeii călători erau folosiţi pentru transmiterea numerelor câştigătoare, din oraşele mari către sate şi cătune.

Este un mod interactiv de a-ţi petrece timpul şi, cel mai important, oferă posibilitatea unor câştiguri mari, pornind de la pariuri relativ mici. Keno se joacă de regulă în lounge-urile cazinourilor special amenajate, dar există şi aşa numiţii ″Keno runners″, care iţi preiau biletul şi îţi livrează câştigurile, în cazul în care vrei să joci în alte săli. Multiplele monitoare din interiorul sălilor de cazinouri ţin jucătorii informaţi în legătură cu numerele câştigătoare. Există, de asemenea, o versiune video a jocului de Keno, cu aparate ce funcţionează pe monede. Pe acestea se joacă conform aceloraşi reguli, însă rezultatele se obţin mult mai rapid.

Pentru a juca Keno, trebuie să alegi minimum 4 numere, dar nu mai mult de zece, numere din intervalul 1-80. Fiecare alegere poartă numele de ‘Spot’, deci dacă alegi 10 numere, joci o partidă de 10 Spot. Biletele de Keno se pot găsi la mesele din cazino, precum şi în lounge-ul special amenajat, iar cazinoul pune la dispoziţie un creion special. Trebuie doar să marchezi un bilet gol cu numerele pe care le doreşti, iar apoi să duci biletul împreună cu suma necesară la un ghişeu, unde vei primi un duplicat al biletului. În decurs de câteva minute, 20 de bile de Keno numerotate vor fi extrase dintr-un recipient cu 80 de bile, iar dacă acestea sunt cele alese de tine, eşti câştigător. Rezultatele sunt afişate pe ecranele din cazino.

Pariurile minime pornesc de la 5 cenţi, deşi unele cazinouri acceptă doar de la 1$ în sus. Broşurile Keno îţi pot oferi informaţii despre sumele ce pot fi câştigate şi despre tipurile de bilete ce se pot juca. Suma de bani pe care o câştigi depinde de tipul de bilet jucat şi de numărul de bile ″ghicite″. Poţi juca câte bilete vrei şi în unele cazinouri, poţi câştiga până la 50.000 $ cu un pariu de doar 1$.

Partida de Keno poartă numele de cursă, iar în multe cazinouri este oferită opţiunea de multi-race, adică mai multe partide se pot juca concomitent. Avantajul casei variază în funcţie de tipul de Keno jucat, însă, de obicei, este undeva la 30% sau mai mult. Şansele de a ghici un număr din 80 este de 0.25%, ceea ce clasează Keno printre cele mai slabe jocuri de pariuri.

Pentru un total mai mare jucat sau pentru pariuri mai mari, multe jocuri de keno oferă jackpoturi progresive, care, uneori, ajung îndeajuns de mari încât casa oferă o cotă de peste 100%.